Beleid jeugdhonken wordt aangescherpt

URK
De gemeente Urk gaat de regels voor jeugdhonken nog verder aanscherpen. Dat zei SGP-wethouder Geert Post dinsdag na de rechtszaak tegen de gemeente, die door Horeca Nederland was aangespannen.

Horeca Nederland verwijt Urk te laks op te treden tegen de illegale barren. De wethouder bestrijdt dat het bij de barren om horeca gaat. Hij spreekt over honken voor vriendengroepen.
De honken moeten al aan diverse regels voldoen, maar die worden aangescherpt en verduidelijkt in overleg met de jongeren zelf, hun ouders en de kerken. Ook gaat wethouder Post kijken hoe het beleid in Kampen werkt.

Horeca Nederland zal het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport vragen om op Urk handhavend op te treden als de rechtszaak geen effect heeft.

reacties (18)

 • Klaas

   

  Zolang er drie gezinnen uit twee kroegjes kunnen leven hebben ze het volgens mij niet zo slecht op urk

  reageer
 • kramer

   

  Er zal eerst meer legale horeca moeten komen voordat je alle tenten kan sluiten. Maar ja, zolang de gemeente geen lange termijn visie op de horeca neerlegt en geen verantwoordelijkheid durft te nemen zal het wel zo blijven. Legaal mag niets op Urk maar illegaal mag alles. Dus legale horeca heeft een sluitingstijd maar de illegale niet. Een centraal horeca plein op het oude industrie terrein zou denk ik de beste oplossing zijn. In het oude dorp alleen nog maar eettenten toestaan. Dat gaat flink wat geld kosten. Omwonenden schadeloos stellen etc. Een goed horeca beleid op Urk vraagt om een lange termijn visie die veel geld gaat kosten vanwege 40 jaar wanbeleid.

  reageer
 • Hans z

   

  dus de oplossing is alles dicht en of streng toezicht grote uitgaans club ver weg

  reageer
 • Neve

   

  Er was destijds de dichte deur net buiten urk. Prachtige tent met alles erop en eraan. Gaat de politie daar met tig man controleren op scooters / drank etc. Gevolg,. Geen kop meer in de tent en de eigenaar naar de klote. De lounge club, afgelopen jaar: prachtige tent ., na paar maanden opgedoekt wegens geen belangstelling meer. Rara?? Een Urker moet idd buiten het zicht van familie,kennissen , etc etc. De nieuwe havenzicht op de haven.,: geweldig ! Maar nu al gezeik over lawaai , te duur , bekeringen om roken etc etc . Wtf is er dan wel goed ? Uit het zicht moeten ze. Kijk s hoeveel jeugd er buiten urk uitgaat ! Geen geloer en gezeik.

  reageer
 • De plantsoenman

   

  En hierna komen de kantines,wat de horeca ook een doorn in het oog is. Vrijstelling voor kantines: Bepaalde organisaties mogen gebruikmaken van de kantineregeling. De levering van eten en drinken is dan vrijgesteld als de ontvangsten inclusief btw hiervan niet meer bedragen dan € 68.067 per jaar. U kunt de kantinevrijstelling toepassen naast de vrijstelling voor fondsenwervende activiteiten. Dit betekent dat de kantine-ontvangsten niet meetellen bij de beoordeling van de grensbedragen voor laatstbedoelde activiteiten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan

   

  gewoon hard aanpakken..rotte appels voor straf mee helpen met de kerk, en dan zitten ze zo zondags weer in de kerk

  reageer
 • UrkerJan

   

  Die rotbende is er al. Wel eens op zaterdagavond om 9 uur in de Torenstraat geweest?

  reageer
 • hoi

   

  helemaal mee eens. .

  reageer
 • Chris

   

  Het is een goede zaak dat de gemeente paal en perk stelt. De bevolking vraagt hier al jaren om. Ga zo door.

  reageer
 • Ron

   

  De kerken ? Gaan die daar ook over ?

  reageer
 • diegenen die alle legale horeca tegenhouden, hebben er zelf voor gezorgd dat er zoveel jeugd is. Die willen ook allemaal stappen. Maar dat is goddeloos dus gaan ze gauw stiekem naar de illegale barren. Dus ga de legale horeca nu niet meer tegen houden. Zet wat nieuws neer dan kan iedereen en voor elk wat wils ff lekker stappen.

  reageer
 • Almere

   

  nou Johannes je reactie gaat nergens over. Er moet gewoon gehandhaafd worden. De urker gemeente raad zal goed moeten nadenken over een oplossing. Wat de kerken daarbij moeten doen, zoals in het artiekel staat, snap ik niet helemaal. Die slaan al jaren de plank mis met hun jeugd beleid.

  reageer
 • Jones

   

  Laat de jeugd toch met rust daar op dat eilandje,de oudjes zijn toch ook jong geweest.of moeten ze stiekem achter de gordijnen doen zodat de heer het niet ziet.

  reageer
 • Bo

   

  Nu heb je een rotbende op het industrieterrein

  reageer
 • Polder

   

  Misschien als gemeente de horeca-barren sluiten en daarvoor in de plaats extra taalonderwijs aanbieden? Zoals de Urker schrijft is dit hard nodig...

  reageer
 • Riemert

   

  Jeugdhonken in bedrijfsruimten ? Het halve bedrijfsterein staat vol met illegale barren..... Ontoelaatbaar. De horeca heeft groot gelijk met hun klacht en de wethouder weet wel beter..wordt tijd dat de handhaving regionaal geregeld gaat worden. Dan zijn we meteen af van de vriendjespolitiek

  reageer
 • Riemert

   

  Dan moet je dat handhaven en niet met illegale middelen zorgen dat er geen overlast voorkomt.

  reageer
 • urker

   

  als de iligale baren gesloten word krijg je een rotbende in het oude dorp

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert