Bordspel De Nieuwe Wildernis genomineerd voor prijs

LELYSTAD
Het bordspel de Nieuwe Wildernis van Identity Games is genomineerd voor de verkiezing van Speelgoed van het Jaar. Het spel is grotendeels gebaseerd op de film die gemaakt is in De Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere.

Als deelnemer aan het spel loop je door het gebied en moet je diverse vragen over de natuur beantwoorden. De Nieuwe Wildernis is bedoeld voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

Volgens het juryrapport is het spel ook zeer geschikt als ondersteuning bij biologielessen op de basisschool. Op de website speelgoedvanhetjaar.nl kan gestemd worden.

reacties (3)

 • Peter

   

  en ja hoor. ..... Daar zijn ze weer, niet gehinderd door enige kennis van zaken reageren vanuit emoties. In de natuur, en ja dat zijn de oostvaardersplassen wel, verhongeren de zwakkere dieren om de groep gezond te houden. Bijvoeren is slecht voor de gehele groep omdat je dan ziektes een kans geeft. Niet dat iemand dat interesseert hoor. En ja, de oostvaardersplassen zijn groot genoeg en heeft voldoende afwisselende vegetatie om de sterke dieren te voeden. Ook kunnen de dieren schuilen in de bossages aan de randen.

  reageer
 • zitten er ook verhongerde dieren bij.zoals dat normaal is in dit gebied

  reageer
 • piet

   

  ze hadden beter nog even kunnen wachten met het spel hadden ze ook nog een otterplaatje kunnen maken omdat er nu ook otters zijn waargenomen in de plassen waar geen ruchtbaarheid aan word gegeven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert