Weglopen D-pupillen Buitenboys bij onweer bestraft

ALMERE
Voetbalclub Buitenboys heeft geen goed woord over voor een beslissing van de tuchtcommissie van de KNVB. Die oordeelde dat de vereniging fout zat toen tijdens een wedstrijd in augustus D-pupillen van het veld liepen vanwege naderend onweer.

Volgens voorzitter Rob Mueller is de scheidsrechter meermalen verzocht om de wedstrijd stil te leggen om de kinderen niet in gevaar te brengen, maar de scheidsrechter vond dat er doorgespeeld kon worden. Daarop heeft de coach zijn voetballers zelf van het veld gehaald en meegenomen naar de kantine.

Voor het weglopen van het veld krijgt Buitenboys honderd euro boete. Omdat Buitenboys het functioneren van de tuchtcommissie in bredere zin aan de kaak wil stellen, volgt er nog een gesprek met de KNVB en een vertegenwoordiger van de tuchtcommissie.

reacties (32)

 • Evert

   

  Ik was er ook bij en wil toch graag een paar dingen duidelijk maken. In eerste plaats werd de wedstrijd gefloten door een scheidsrechter ( welwillende ouder ) van de tegenpartij, wat al heel vreemd is. Te tweede stelt de voorzitter hier dat iedereen van het veld af liep wat absoluut niet waar is. alle teams speelden door en zelfs het E selectie team bleef gewoon doorgaan met de warming up. Er zijn regels voor het staken tijdens onweer en die waren hier zeker niet van toepassing. Nadat het team van het veld was is er geen bliksem meer waargenomen, alleen nog wat gerommel ver weg. Het was dus een overduidelijke paniekreactie van een leider die de regels niet helemaal goed kent. Ook het gedrag van de leider tegen de scheidsrechter na het weglopen laat zeer te wensen over. Wellicht dat Buitenboys daar eens wat energie in zou kunnen steken ipv allerlei commerciële eigenbelangen te regelen voor de voorzitter.

  reageer
 • zucht

   

  Ik kan alle reacties begrijpen, maar het is wel heel gemakkelijk om alles en iedereen van Buitenboys over een kam te scheren. Daar lopen verder ook hele normale (voetballende) mensen rond, dat dit de manier van de voorzitter is hoeft nog niet te betekenen dat iedereen daar zo is en dat de hele club niet deugd..

  reageer
 • Tinus

   

  En de scheids was : Piet Paulusma

  reageer
 • buitenboysmoe

   

  Dat lijkt me een goed plan!

  reageer
 • frank

   

  heeft de voorzitter nog niet zelf gereageerd? staat vice'-voorzitter. dat is meneer onwaardig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans

   

  als de voorzitter zulke teksten eruit gooit, wat kan je dan wel niet van de spelers verwachten? Wij als ouders moeten maar eens nadenken of we met dit bestuur wel verder willen!

  reageer
 • Poe

   

  Echt weer Buitenboys op achterstand en dan wat wolken zien en plots *het gaat onweren* we moeten weg! Geen onweer geweest, niets aan de hand maar Buitenboys is weer het slachtoffer. Kansloze club

  reageer
 • Johan

   

  Het lijkt mij inderdaad ook dat Buitenboys D9 wordt gefloten door een clubscheidsrechter. Ik snap niet dat Buitenboys dan zo boos op die man is... ze praten over hem alsof het een buitenstaander is, terwijl iedereen de scheidsrechter bij je eigen club toch wel kent? En wat betreft de media opzoeken hebben jullie wel gelijk. Heel die brief en alles is bewust openbaar gezet. Zoek je dan aandacht?? Houd het als club gewoon binnen 4 muren, en niet zwak naar buiten treden.

  reageer
 • samantha

   

  geef buitenboys hier gelijk in met onweer mag je niet voetballen dat is algemeen bekend.

  reageer
 • Michel

   

  In de bijgevoegde brief staat dat het ook gaat om het beledigen van de scheidsrechter. Het lijkt mij dat Buitenboys D9 wordt gefloten door een clubscheidsrechter

  reageer
 • peter

   

  ik hoor net het interview van de voorzitter. Hij noemt de scheidsrechter niet goed bij zijn hoofd. Hier moet de KNVB iets aan doen. respect, Pppffff ver te zoeken bij deze man

  reageer
 • peter

   

  ik was erbij, wat ik zeg. Alle wedstrijden werden gewoon gevoetbald. dat is natuurlijk weer raar. Meteen de media opzoeken, brief openbaar. Zo slecht. Het is op dit moment zo, als je iets durft te zeggen daar dan komt de voorzitter op ke af. De rest van het bestuur zijn meelopers.

  reageer
 • Gerda

   

  Bij onweer moeten zwemmers het zwembad uit.... Dan moeten voetballers (nat van het zweet en de regen) toch ook een veilig heenkomen moeten zoeken bij (naderend) onweer! Er zijn al genoeg sporters (voetballers/keepers) overleden door de bliksem.

  reageer
 • tja

   

  kijk op het leven is realistisch helaas en misschien was het niet zo dreigend als jullie allemaal die er niet bij waren beweren...! zo mooi altijd bijna niemand die reageert was erbij en toch weet iedereen het zo goed, moet je wat mee doen!

  reageer
 • buitenboysmoe

   

  Ik ben daar helemaal geen voorbeeld van, want ik kom niet eens uit Almere. Mij gaat het erom dat als een andere club een boete krijgt omdat ze van het veld lopen dan komt dat ook niet hier te staan, maar als het buitenboys betreft dan staat het hier wel. Er moet dan toch iemand bij buitenboys zitten die continue de media opzoekt om aandacht te krijgen. Boetes worden bij Unicum, SVLelystad, ASVDronten,Swift enzo. ook opgelegd. Lees je daar wel eens iets over hier? Nee en dat hoeft ook niet er zijn ook nog clubs die dit graag binnen hun 4 muren houden. En zo hoort het ook.

  reageer
 • peter

   

  De velden waren allemaal bezet. En de omweer was niet dichtbij. Volgens mij is het tussen de donder en bliksem 10 seconde. Als het zo erg was dan had het bestuur enof de toezichthouders de velden ontruimd. maar hier was geen sprake van. Dus terecht dat de boete is gegeven. Buitenboysbestuur denkt dat ze boven de wet leven. Net zoals de voorzitter, heeft een contract met zich zelf afgesloten. Eerst voetbalcity ontslaan en dan meteen een eigen voetbalschool opgestart. daar gaat jullie geld buitenboysleden.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat zegt ze toch ook?

  reageer
 • jvdw

   

  dan moet je toch beter de regels lezen. er hoeft niet gestopt te worden als onweer nadert. pas als er binnen een bepaalde straal een ontlading is. zolang dat nog ver weg was word er gewoon doorgevoetbald. simple as that. buitenboys probeert weer eigen regels te maken. snap wel dat ouders bezorgt zijn maar ik weet zeker dat het onweer nog ver genoeg was.

  reageer
 • henk

   

  was er maar 1 wedstrijd op dat moment bij buitenboys? denk het niet! zal wel weer een eenmans actie zijn! anders waren al de wedstrijden wel stop gezet!!!!!

  reageer
 • Ikke

   

  Volgens mij komt Buitenboys nu juist goed in het nieuws. De coach heeft een juiste beslissing genomen.

  reageer
 • ron

   

  het beoordelen van onweer is altijd erg lastig en onvoorspelbaar ; een dergelijke beslissing neem je in samenspraak en nooit op eigenwijsheid van 1 persoon zijnde een scheidsrechter. boete is idioot

  reageer
 • Johan

   

  Ik vertrouw liever op mijn eigen oordeel in dit soort gevallen. Onweer is LEVENSGEVAARLIJK en soms sneller dichterbij dan je denkt. Ik spreek hier uit ervaring en mag hopen dat die scheids een volgende keer beter luistert naar bezorgde ouders, coaches enz. KNVB gaat hier flink de mist is. En dat jij de tussenstand erbij haalt zegt heel wat over jouw kijk op het leven. Bah!

  reageer
 • Ik

   

  Je kan er nog zo'n mooi verhaal van maken.. Maar als er onweer nadert moet het gewoon stil gelegd worden! Punt uit! Het is levensgevaarlijk om om een open veld te staan met onweer! En de scheidsrechter is op dat moment verantwoordelijk voor 22 kinderen! Geen goed woord voor over!

  reageer
 • Frits

   

  Einde van deze belachelijk discussie Bij onweer , gewoon het veld af................. Er is toch geen discussie mogelijk, als de veiligheid van kinderen in gevaar komt. Wat als er wel iets was gebeurd, KNVB DENK EENS GOED NA...........

  reageer
 • Iris van Beek

   

  Het gaat in deze niet om welke club dan ook , maar om het feit dat de veiligheid van kinderen altijd het belangrijkste is, als voetbalmoeder van AS'80 zou ik mijn zoon ook van het veld gehaald hebben. Dat het in deze Buitenboys betreft , is totaal niet relevant, en dat u Buitenenboysmoe bent zegt meer over U als persoon dan over Buitenboys. Clubs in ALMERE moeten eens meer gaan samenwerken ipv zeuren en roddelen over elkaar. U bent daar weer een duidelijk voorbeeld van. Waarschijnlijk bent u ook een van de beste stuurlui die altijd aan de kant staan. Het gaat om het plezier voor de kinderen, maar daar hoort ook veiligheid bij.

  reageer
 • Francoise

   

  Vele coaches , leiders en scheidsrechters zijn vrijwilligers , heel belangrijk voor een club, deze personen doen hun uiterste best om al die kinderen te begeleiden en te laten sporten. Zij moeten ook soms beslissingen nemen waar niet iedereen het mee eens is, maar als ik het bovenstaande lees , kan ik voorstellen dat een leider de beslissing neemt om bij onweer van het veld te gaan. Misschien was het verstandiger geweest om meteen af te spreken om het restant later uit te spelen. Helaas wordt het nu weer zo'n soap verhaal, wat nergens voor nodig is. Ik denk dat beide clubs er ook uit komen zonder KNVB, het betreft hier een breedtesport team waar plezier boven alles moet staan. Het zou beide clubs sieren om er samen uit te komen, ipv discussiëren over het onweer

  reageer
 • Rutger

   

  Groot gelijk, Buitenboys.

  reageer
 • Nico

   

  De veiligheid staat altijd voorop, er zijn duidelijke regels wat betreft onweer, ik was als toeschouwer van FC ALMERE aanwezig bij deze wedstrijd en vond het een juiste beslissing van de coach om naar binnen te gaan. De spelers hadden ook liever gezien dat de wedstrijd was uitgespeeld maar je mag in deze situatie geen risico lopen. Er zijn voorbeelden genoeg , waar het is mis gegaan. FC ALMERE zou dan ook deze actie kunnen steunen om duidelijk aan te geven dat de veiligheid op de eerste plaats komt. Deze boete is dan ook onzinnig, en kunnen de laatste minuten gewoon uitgespeeld worden.

  reageer
 • Weg van het veld bij onweer

   

  TErecht dat de coach zijn spelers van het veld haalde bij (naderend) onweer. Ik had het anders zelf persoonlijk gedaan!

  reageer
 • Amanda

   

  Bizar. Je zou een boete moeten krijgen als je de wedstrijd tijdens onweer wel door laat gaan. Veiligheid gaat boven alles lijkt mij.

  reageer
 • Buitenboysmoe

   

  Moet dat hier vermeld worden? Is dit nieuws? Nee, maar omdat het Buitenboys betreft moet het weer in het nieuws komen. Er zijn meer clubs die een boete krijgen opgelegd en dat word hier ook nooit vermeld. OMF moet maar eens stoppen met verhalen over Buitenboys. Raak een beetje Buitenboys moe!!

  reageer
 • tja

   

  is niet de call van de coach, de scheids heeft hier het laatste woord in! Neem toch aan dat hij/zij dit goed in de gaten houdt... wat was de tussenstand misschien was dat ook een reden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert