Taakstraffen geëist tegen jonge straatrovers

LELYSTAD
Voor de rechtbank in Lelystad zijn donderdag taakstraffen tot 100 uur geëist tegen een groep jonge Almeerders van 12 tot 16 jaar. Zij worden verdacht van straatroof.

Zeven jongens belaagden in juni een man op de Esplanade. Hij werd geslagen en geduwd en de jongens wilden zijn horloge, sieraden en telefoon hebben. Toen het slachtoffer de politie wilde bellen pakten de daders zijn telefoon af en sloegen op de vlucht. Eén van de overvallers kon snel worden gearresteerd. De politie kwam de andere zes op het spoor na onderzoek.

Naast de taakstraffen is ook toezicht door Bureau Jeugdzorg geëist tegen vijf van hen. Een zesde verdachte moet nog worden onderzocht en komt later voor de rechter. De zevende verdachte is 11 jaar. Hij stond niet terecht, omdat hij te jong is voor vervolging. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (6)

 • Tom

   

  Dit soort schuim gaat niet naar school....inderdaad opsluiten en tijdens de opsluiting strak heropvoeden!

  reageer
 • maan

   

  Onder toezicht? Als je het hele verhaal had gelezen, dan had je gelezen dat ze ook bij jeugdzorg onder toezicht staan.

  reageer
 • En anders? opsluiten? kost alleen maar geld en daarna ook omdat ze niet meer aan de bak komen. Laat ze hard werken in een bejaarde huis. Elke dag na school. Krijgen ze respect voor andere mensen en een beetje discipline. En ook hun opvoeding onder de loep nemen. Desnoods onder toezicht.

  reageer
 • een nederlander

   

  een taak straf dat is lachen morgen pakken ze de volgend bedank rechtbank

  reageer
 • hoi

   

  laat maar flink in het zweet werken aanpakken! !!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tom

   

  Taakstraf? En het slachtoffer heeft levenslang. Trauma, angst geen vertrouwen in mensen...Zeker weer een rechter die gelooft dat een handje boven het hoofd helpt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert