Vraagtekens bij lustpil voor vrouwen

ALMERE
Seksuologen en hoogleraren plaatsen vraagtekens bij de lustpillen voor vrouwen van het Almeerse bedrijf Emotional Brain. Dat blijkt uit een uitzending donderdagavond van het tv-programma Zembla.

Emotional Brain wil twee pillen op de markt brengen voor vrouwen die lijden aan Hypoactive Sexual Desire Disorder, een stoornis waardoor ze minder zin hebben in seks. Volgens de seksuologen praat het bedrijf vrouwen de stoornis aan en is er sprake van 'medicaliseren'. Dat houdt in dat normale zaken ineens medisch verklaard worden.

Naar aanleiding van research van Zembla werd een promotie-onderzoek op dit onderzoek uitgesteld. Vijf van de acht mensen die bij het promotieproces betrokken zijn, hebben directe banden met het Almeerse bedrijf. De Universiteit van Utrecht die betrokken is bij het onderzoek vond dit niet acceptabel.

reacties (8)

 • Eddie

   

  Hahahahaha

  reageer
 • ger.

   

  goh nou dat weer.

  reageer
 • San

   

  En waar slaat dat op? Het is een biologisch feit dat mannen nou eenmaal meer zin hebben dan vrouwen. Waarom zou je daar in hemelsnaam aan gaan sleutelen? Omdat we dan straks allemaal als bonobo's door het leven kunnen gaan?

  reageer
 • Taboeloos

   

  Waarom moet sex? Als er vrouwen en mannen zijn die er gewoonweg geen behoefte meer aan hebben moet je dat zo laten! Waarom hokjesgeest? Vrouwen (ook) op latere leeftijd die nog vol sexueel actief zijn worden MILF (of hoer) genoemd... Een man is dan ten alle tijde een stoere hengst (al dan niet met (verborgen) hulp) maar is dan ook een sater! (halfgod uit de Griekse en Romeinse mythologie, voorgesteld als een kleine, geile en plaagzieke man met hoorns en bokkepoten) alleen is het voor vrouwen kennelijk nog steeds anders dan voor mannen! Als er al vrouwen zijn die door ziekte oid dergelijks een dergelijk middel nodig hebben, moet dat echter net als VIAGRA ook taboeloos mogelijk zijn. En geen aan mannendingen gaan doen, Harry, daar sluit ik mij op basis van veel lesbo's aan. Deze horen van vrouwen te houden en zich dan niet met mannelijke kunstopjecten te vermaken. En verder kunnen vrouwen prima de mannendingen uitvoeren indien noodzakelijk omdat mannen het vaak laten afweten of dat gebied en al helemaal geen vrouwendingen kunnen uitvoeren.

  reageer
 • Serge

   

  Ik heb alleen maar uitroeptekens!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Misschien is liefde voor de eventuele gebruiker en producent wel het meest voor de hand liggende medicijn waaraan je zou kunnen denken wanneer dit soort bedrijven op zoek zijn naar bedenkelijke gaten in de markt.

  reageer
 • Harry.

   

  Oke, maar dan ook geen mannen dingen willen doen dan....afgesproken ?

  reageer
 • San

   

  Goede zaak. Vrouwen zijn nou eenmaal niet zoals mannen. En dat moet je met medicijnen niet gaan nabootsen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert