Open Monumentendag in Flevoland

FLEVOLAND
Diverse monumenten in Flevoland konden zaterdag gratis bezocht worden op de Open Monumentendag.

Zo was de vuurtoren van Urk voor de gelegenheid bemand. In Noordoostpolder kon er gekeken worden bij de bouw van een oorspronkelijke schokbetonschuur. In Lelystad konden belangstellenden de Bataviawerf en Aviodrome gratis bezoeken.

De Open Monumentendag had deze editie als thema “OP REIS”.

reacties (3)

 • Geert

   

  De reclame voor openmonumentendag voor Aviodrome was NEP je moest wel betalen. Er kwamen dus na aanmelding bij de kassa ook vele kwade mensen terug naar de parkeerplaats en gingen elders kijken.

  reageer
 • Barbara

   

  Op zaterdag 13 en 14 september 2014 staan OOK het Waterloopbos en het bezoekerscentrum open voor publiek. Het bezoekerscentrum is zaterdag geopend van 13.30 – 16.30 en zondag van 11.00 – 16.30 uur. Een wandeling door het bos, met de herstelde modellen in een decor van stromend, is een ware ontdekkingstocht. Wandel om 11.00 of 14.00 uur mee met een oud-medewerker van het Waterloopkundig Laboratorium en luister naar bijzondere verhalen over de waterwerken.

  reageer
 • monument

   

  Niet alleen bataviawerf en Aviodrome waren te bezoeken, maar ook Erfgoedcentrum Nieuwland en de expo de Levensreis van Ir.Lely op hetwerkeiland te Lelystad Haven. De laatste expo gemaakte door een verzamelaar was zeer indrukwekkend

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert