Gemeente ontlast niet iedereen van mandeligheid

ALMERE
Niet alle Almeerders die samen eigenaar van openbare grond zijn, kunnen die overdragen aan de gemeente. Vorige week besloot het college van b en w de grond van 66 huiseigenaren in de Mickey Mousestraat terug te nemen. Wanneer de eigenaren verenigd zijn in een Vereniging van Eigenaren, wil de gemeente de gezamenlijke openbare grond niet overnemen.

Op veel plekken in Almere is sprake van mandeligheid, waarbij huiseigenaren zelf de verantwoordelijkheid dragen voor de bestrating, riolering, het groen en de verlichting. Dit leidt vaak tot onderlinge ruzies en een grote financiële last.

Bewoners van het Razeil in de Noorderplassen West hebben ook dagelijks met deze problemen te maken, maar omdat zij als VvE eigenaar zijn, heeft de gemeente het verzoek om de grond terug te nemen afgewezen. De gemeente kijkt wel wat de gevolgen zijn om alleen het beheer van bijvoorbeeld de riolering over te nemen.

reacties (3)

 • Ook_mandelig :-(

   

  @andree Blijkbaar weet je er onvoldoende van: bij mandeligheid gaat het natuurlijk niet over dak en/of tuin. Leden moeten zelf betalen voor aanleg en onderhoud van hun straat, inclusief de reiolering en verlichting, de parkeerplekken en speelvoorzieningen. En betalen, via de grondprijs en belastingen wél mee aan de straat, riolering, verlichting, parkeer- en speelvoorzieningen bij jou voor de deur....

  reageer
 • willem d

   

  ze dachten er beter van te worden maar nu dat het geld gaat kosten willen ze er af

  reageer
 • Andree

   

  Ik zit ook in een VVE en vindt het wat duur. Kan de gemeente het onderhoud van het dak en tuinen overnemen? Je krijgt toch tranen in je ogen van het lachen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert