CAH Vilentum wil verhuizen naar Floriade terrein

ALMERE
De Christelijke Agrarische Hogeschool in Almere onderzoekt of het mogelijk is te verhuizen naar het gebied waar de Floriade wordt georganiseerd. Dat vertelde het College van Bestuur tijdens de opening van het nieuwe schooljaar.

Hoewel de hogeschool pas een jaar geleden verhuisd is naar het centrum van Almere wil het bestuur optimaal gebruik maken van de kansen die de Floriade in 2022 biedt. Er worden nu gesprekken gevoerd met verschillende overheden en bedrijven om de nieuwe verhuizing mogelijk te maken.

Volgens het bestuur is het ook een optie om de huidige vestiging in het centrum te behouden en daarnaast een tijdelijke vestiging op de Floriade te realiseren.

reacties (13)

 • Freek_B

   

  Het Groenhorst College is een gloednieuw gebouw, hoe je het ook wend of keert. Dat er een andere school ook in zit doet daar niks aan af. Er is een boel geld in geinvesteerd. Het originele plan was om naar het Landrost gebouw te gaan (Windesheim), maar dat is 't Circus geworden omdat er anders WEER een gebouw half leeg zou staan in Almere! Want daar zijn ze expert in, in Almere, bouwen voor leegstand.. En nu wil men voor de 3e keer verhuizen. Naar WEER een nieuw, nog te bouwen gebouw. Uiteraard WEER gefinancierd met belastinggeld. Conclusie is dat straks dus 't Circus weer leeg komt te staan.. Als men dan toch zonodig alle subsidiesponzen van de Floriade bij elkaar wil zetten, mag ik dan een suggestie doen? Neem het WTC gebouw. Dat is al van de gemeente. Staat grotendeels leeg, en kan qua naam meteen gebruikt worden. WTC = Wereld Tuinbouw Center

  reageer
 • -Z-

   

  Op de website CAH staat: de keuze voor vestiging in Almere komt omdat Almere bezig is met het thema verstedelijking. Pardon ? Dus CAH wil haar verstedelijkingsopleidingen en onderzoek doen op de Floriade ? CAH probeert de jus van Floriade over zich te gieten. Deze aankondiging van het eerste nutteloze bouwwerk op de zuidoever Weerwater is een waarschuwing !

  reageer
 • -Z-

   

  De aankondiging van het eerste onnuttige bouwwerk der Floriade !!! Waarom wil de CAH midden in een woonwijk gaan zitten ? Want NA de Floriade is dat wat overblijft. Dus het bestuur zal medio 2023 wederom zoekende zijn naar een nieuwe locatie. Bovendien, wat doet een CAH in Almere ? Er is geen fatsoenlijke boerderij te vinden. Laat CAH in Buitenvaart beginnen, met een echte boerderij. Of Oosterwold. Maar het bestuur CAH wil pronken met ''een top locatie'' die functioneel niks waard is. Concreet hoeft CAH helemaal niet op het Floriade terrein: de Floriade gaat niet over wat de CAH doet. En wat CHA zou willen rond de Floriade kan zij prima uitvoeren op een andere locatie.

  reageer
 • -Z-

   

  Er zit veel waarheid in je reactie, helaas.

  reageer
 • pipo

   

  het kasteel word al Witchworld

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Remco

   

  Sorry Freek, maar er klopt niks van het verhaal. Er is geen nieuw gebouw in Almere Poort neergezet, het ging alleen om een tijdelijk onderkomen op het terrein van het Groenhorst. Tevens zijn ze niet verhuisd naar het gebouw van Windehsheim Flevoland, maar hebben ze een verdieping in 't Circus winkelcentrum bij het Stadhuisplein. Toch is het inderdaad best vervelend dat ze nu voor de derde keer willen verhuizen.

  reageer
 • Arjan

   

  En ja hoor, daar komt weer iemand met het kasteel aanzetten. Als je niks toe te voegen hebt, laat je reactie dan achterwege

  reageer
 • Jos

   

  Kan je daar meteen de Floriade omheen houden.

  reageer
 • Ikke76

   

  Knap het kasteel op en begin daar je school!!!

  reageer
 • Kees

   

  Klopt niet wat je zegt. Er is in Poort geen nieuw gebouw. Alleen een tijdelijk onderkomen op het terrein van het Groenhorst. Er waren plannen voor nieuwbouw in Poort, maar daar is vanaf gezien en heeft men gekozen voor het Circus.

  reageer
 • nico

   

  Er is een camping die graag weg wil, heb ik begrepen. Wordt een mooi project. Hoe maak je van een camping een schoolplein

  reageer
 • Serge

   

  Bizar dit bericht.

  reageer
 • Freek_B

   

  Dus eerst is 3 jaar geleden een GLOEDNIEUW gebouw in Poort neergezet. Toen moest men zonodig verhuizen naar gebouw Windesheim. En nu moet men weer naar het Floriadeterrein!?! En de bewoners van Almere maar betalen voor deze onzin. 3 nieuwe locaties in 3 jaar, godbetert! De enige reden voor deze totale onzinverhuizing is dat de CAH ook graag wil meegraaien uit de subsidieruif van de Floriade. Net zoals de complete onzin van die Urban Greeners. Gesubsidieerde Groenlinks en D66 jugend die op kosten van de burgers mogen hobbyen. Maar een goedlopend bedrijf als camping Waterhout, of Borgh, waar mensen gewoon een BAAN hebben, en ZELF geld verdienen, die moeten ophoepelen!! Floriade is nu al een failliet project! Wat een fiasco.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert