Advies over aanpak armoede

LELYSTAD
Welke kant moet het armoedebeleid op? Landelijke maatschappelijke organisaties hebben daarover aan de gemeente Lelystad een advies uitgebracht. Zij pleiten onder andere voor de inzet op preventie en het vroeg signaleren van schulden.

Ook met het aanbieden van bonnen die in te ruilen zijn voor kleding of zwemlessen zouden veel mensen geholpen zijn. Eén van de initiatieven die al lopen is het aanbieden van gratis ontbijt op twee basisscholen in de Waterwijk.

Het Interkerkelijk Diaconaal Overleg, dat samen met de gemeente en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland het armoedebeleid uitvoert, onderschrijft de aanbevelingen.

reacties (7)

 • klaar

   

  Dit gaat echt niet over iedereen maar wel erg veel mensen hebben een schop onder hun kont nodig. thuis zich zelf vet zitten eten en roken. dikke tv aan de muur en een uitkering trekken. van mij mogen die allemaal gepakt worden. lelystad is helaas de stad met de meeste uitkeringen. straatbeeld is joggingbroek, onverzorgd uiterlijk.. en ik maar werken en voor alles betalen.. Bah!!

  reageer
 • ras

   

  sorry maar dat is ook logisch karl marx was 1 van de oprichters dan weet je genoeg.

  reageer
 • Poe

   

  Ja het socialisme heeft de wereld heel veel rijkdom gebracht...Not.

  reageer
 • ras

   

  We moeten van het kapitalisme af en het hele monetaire systeem moet eruit alleen dan kan armoede aangepakt worden.

  reageer
 • domme reactie

   

  hoezo iedereen kan een job vinden? uhm...als iedereen dat kon, had iedereen ook een baan. afgezien van het feit dat de baan die de man mag uitvoeren wegens lichamelijke beperking niet echt bestaat (ja, op papier) EN als ik ga werken gaan wij als gezin er ruim 500 euro op achteruit en zitten we dus nog meer onder de armoede/bijstand grens, waardoor werken ons dieper in de shit brengt. ik zal je niet vermoeien met hoe dat zit, maar zelfs de officiele instanties raden het dus af helaas :( (en ik had echt graag willen werken en wil best mijn geld voor grote gedeelte inleveren, maar niet als ik ga werken er bovenop mijn salaris nog eens 500 euro extra erop achteruit gaan! echt niet leuk, maar wettelijk zo bedacht helaas :(

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • taxi chauffeur

   

  iedereen kan zoeken maar of zij wat vinden is een heel ander verhaal

  reageer
 • Harrie

   

  Iedereen kan toch gewoon een job zoeken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert