Scheuring in fractie van InwonersPartij

LELYSTAD
De raadsfractie van de InwonersPartij Lelystad is uiteengevallen. Dat heeft de partij bekend gemaakt. De nummers twee en drie Marianne van de Watering en Hicham Ismaili Alaoui gaan nu verder in een nieuwe fractie. De naam daarvan wordt later bekendgemaakt.

Wat de precieze aanleiding is voor de scheuring, is niet bekendgemaakt. Volgens fractievoorzitter Luc Baaten van de InwonersPartij Lelystad ontbreekt wederzijds vertrouwen. Verder wil hij over de kwestie niets zeggen. De twee afgescheiden raadsleden zijn niet bereikbaar. Van de Watering laat via Twitter weten zich bevrijd te voelen.

De fractie van de InwonersPartij bestaat nu nog uit drie raadsleden; Luc Baaten, Bart Visscher en Fred Wilcke.reacties (27)

 • Betrokken bewoner

   

  Beste Habe, hier slaat u toch echt de plank mis. Hicham heeft toen hij zich aansloot bij de Partij zich akkoord verklaart met hun standpunten en gedachtegoed. U heeft een punt dat zij zonder Hicham in ieder geval 1 zetel minder hadden gehad. Feit is alleen dat diegene die op Hicham gestemd hebben dit gedaan hebben omdat zij er op vertrouwen dat Hicham hun gedachtegoed en standpunten gaat vertegenwoordigen. Bij welke partij Hicham zich ook had aangesloten (hij heeft bij meerdere partijen geprobeerd om op een verkiesbare plaats te komen) het zou altijd mis zijn gegaan.

  reageer
 • Habe

   

  als je als 2e en 3e met voorkeur stemmen word gekozen dan mag de heer Baten zich wel eens een beetje meegaander opstellen dan als een dictator de fractie te leiden zonder Hicham hadden ze misschien maar 2 of 3 zetels gehad dus ik zou mijn mond maar houden en eens aan het belang van Lelystad denken heer Baten want u hebt zeker niet de wijsheid in pacht zoals u de afgelopen 4 jaar in de raad bezig bent geweest alleen ter glorie en eer van Luc Baten

  reageer
 • Barbara

   

  @ Marcel, wanneer je de geplaatste tweets leest hierboven krijg je meteen het antwoord.Je moet dus niet mij een verklaring zoeken, maar je wenden tot het tweetal dat vertrok.

  reageer
 • Johan

   

  Dit is uitermate triest. Een tweetal opportunisten komen er achter dat ze geen teamspelers zijn.... Zou me niet verbazen als ze over een jaar ook zijn uitgekeken zijn. Hicham is alleen maar met zichzelf en zijn raadsvergoeding bezig... Treurig dat dit onze volksvertegenwoordigers zijn, mij vertegenwoordigen ze in ieder geval niet.....

  reageer
 • frits

   

  Coalitie heeft nog wel een meerderheid, zij het een krappe. Met de wethouder hoeft dus niets te gebeuren. Hij loopt wel het risico om eerder onder vuur te komen liggen van de raad, omdat hij minder partijgenoten heeft om hem te steunen. En als de weggelopen fractieleden zaken weten waarover ze uit de school kunnen klappen, dan kan het penibel worden. Maar zo aan het begin van een raads- en collegeperiode zullen er nog niet zo veel afgedekte geheimen zijn. Pas echt lastig wordt het als VVD, PvdA, SP, CU eigenlijk liever een andere coalitiegenoot willen hebben, want drie zetels, die kun je ook bij een andere partij halen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Kunnen ze zich niet aansluiten bij OPA Plus? Ank van Rijnsoever had de IPL ook al eerder vaarwel gezegd. Past ook mooi bij de combi met 50+ van Wout Jansen.

  reageer
 • In uw reportage is een omissie geslopen en wel Wout Jansen is NIET de oprichter van de InwonersPartij, maar mede oprichter.

  reageer
 • Eerlijk

   

  Ze praten over "eerlijkheid" en "vertrouwen" maar niet over de inhoudelijkheid. Heel apart. In ieder geval zitten de Raadsleden voorlopig nog een aantal jaren op het pluche tegen een flinke vergoeding.

  reageer
 • KC

   

  Dit bedoelde ik ook, maar sluit je niet aan bij een willekeurige partij om eigen gewin. Ik wens hem toch succes. Over 4 jaar zien wij hem toch niet terug.

  reageer
 • Inwoner van Lelystad

   

  Beste KC, Hicham is alleen maar gebruikt om kiezers te trekken? Nee hoor, Hicham is al een paar jaar bij verschillende partijen bezig geweest om op een verkiesbare plaats te komen. Dat hij kiezers zou trekken is bij alle partijen wel bekend. Alleen gaat de persoon Hicham voor eigen gewin en heeft hij maling aan gemaakte afspraken. Niet alleen in de politiek maar ook bij andere zaken waar hij bij betrokken is en was. En van deze zogenaamde scheuring was al voor de verkiezingen bekend dat deze zou gaan plaatsvinden. Maar ja zoals veel in de politiek zal de onderste steen wel niet bovenkomen.

  reageer
 • KC

   

  Dat heb je, net zoals ik, van dichtbij goed gezien. Ik hou ook mijn hart vast wat er gaat gebeuren met hun wethouder. Het gaat lekker bij de IPL.

  reageer
 • RF

   

  Jammer, politiek vertrouwen krijgt weer een deuk. Burgers, goed beleid, staan voor ' je ' stad , zijn niet het belangrijkste, eigen ego staat op nr 1. Hoe krijg je kiezers nog warm voor de volgende keer, na amper 6 maanden al weer herrie in de tent.

  reageer
 • Marcel Karst

   

  Barbara, verklaar je eens nader over de reactie " Waarom moeten wij tweets op deze site te lezen krijgen van volksvertegenwoordigers die zich binnenskamers onderling zo onveilig voelen." Ben ik wel benieuwd naar!

  reageer
 • Leo

   

  Dat was te voorspellen! Laat duidelijk zijn dat twee raadsleden die heel zichtbaar zijn keus hebben gemaakt voor nieuwe koers. De reactie van Inwonerspartij is veelzeggend en bevestigt wat ik al voor de verkiezen zag; militaire regime onder leiding van sergeant Baaten.

  reageer
 • Barbara

   

  En dan nog eens wat. Waarom moeten wij tweets op deze site te lezen krijgen van volksvertegenwoordigers die zich binnenskamers onderling zo onveilig voelen. Houd je rommel bij je!

  reageer
 • Barbara

   

  Je schrijft woordspellinkje met dubbel l, je spreekt het niet zo uit....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het was duidelijk geen woordspelinkje: men heeft het nu verbeterd.

  reageer
 • Marcel Karst

   

  Het is weer een schoolvoorbeeld van hoe de verhoudingen binnen IP zijn onderverdeeld! Niet dus! Democratie is binnen deze partij ver te zoeken!

  reageer
 • kiezer

   

  en zo ontstaan er weer 2 splinterpartijtjes. Lelystad wordt ONBESTUURBAAR, en dat met grote projecten op komst zoals Flevokust Luchthaven Batavialand

  reageer
 • Barbara

   

  Misschien was het als een 1 woordspellinkje bedoeld? En je bevrijd voelen? Bevrijd van wat? Misschien kan de IPL dan eens voor haar kiezers open kaart spelen i.p.v het persoonlijk onderlinge onverdraagzame geneuzel de media in te gooien zonder enig onderbouwend commentaar.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Lieve redactie: het voltooid deelwoord van 'uiteenvallen' is 'uiteengevallen'. Volgens Van Dale tenminste.

  reageer
 • KC

   

  Dit alles was te voorzien. Dit was al bekent bij het samenstellen van de verkiezing lijst. Al je de vrouw van Wout, Marianne, op plaats 3 zet, dan vraag om problemen en zeker met een dictator als Luc Baaten. Hicham is alleen maar gebruikt om kiezers te trekken. Hij is nooit serieus genomen.

  reageer
 • nonam

   

  DUH??

  reageer
 • raadsheer

   

  Een gevolg uit de erfenis van ex-partijleider Wout Jansen. Nieuw op te richten fractie zal wel WOUT gaan heten, want hij is wel teruggetreden ut de politiek maar heeft nog steeds een vinger in de politieke pap ( IPL en 50+).

  reageer
 • lottje

   

  het was te verwachten, Marianne de vrouw van Wout Jansen had geen spreekbuis. Wout deed altijd wat zijn vrouw hem opdroeg. en dat was ze kwijt. nooit aanwezig bij de vergaderingen dus wie geeft geen vertrouwen en eerlijkheid. alleen Marianne en Wout weten dat zij dit niet in zich hebben.

  reageer
 • Barbara

   

  Diverse ego's zwellen weer op, al moet je conflicten nooit negeren.

  reageer
 • Peter

   

  InwonersPartij? Die zien we nooit meer terug!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert