Celstraf geëist voor dodelijk ongeval

EMMELOORD
Voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Emmeloord is tegen een Emmeloorder twee jaar cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk geëist. Ook wil het Openbaar Ministerie dat de man de komende drie jaar niet achter het stuur kruipt.

Het ongeval gebeurde in maart. Een oudere vrouw die met haar rollator de weg overstak, werd geschept door de auto van de verdachte. Hij reed 84 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Bovendien had hij gedronken.

De Emmeloorder typeerde in de rechtbank het ongeval als de grootste fout van zijn leven. Zijn raadsman benadrukte dat op de plek van het ongeval de auto voorrang had.

reacties (24)

 • Lely

   

  Voorang is een PLICHT van GEVEN, geen RECHT van NEMEN !!!

  reageer
 • Swiebertje

   

  laat het een wijze les voor eenieder wezen. ik ken deze jongen en het is gewoon tragisch en ik denk dat het velen zo had kunnen overkomen.

  reageer
 • IK

   

  Lees in de stentor een heel ander verhaal (rechtbankverslag) Juist het gemak waarmee de auto wordt gepakt en men zich onfeilbaar waant is een zeer zorgelijke ontwikkeling die streng moet worden bestreden!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, daders zijn ook mensen, dat weten we, en ik ben het met je eens dat de wraakzuchtige vernietiging van het bestaan van daders waarom hier weer eens wordt geroepen niet op zijn plaats is. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat als je met een te hoog promillage ergens meer dan 30 kilometer te hard rijdt en iemand doodrijdt een flinke straf wel op zijn plaats is. Celstraf en ontzegging rijbevoegdheid zoals nu geeist lijkt me passend.

  reageer
 • Zicacola

   

  Deze jongeman was de avond er voor BOB geweest, bij thuiskomst heeft hij nog een paar drankjes (ik weet niet wat, kan bier zijn geweest) genomen met de wetenschap dat hij die zondag vrij was. Echter 's ochtends wordt hij dus gebeld of hij een dienst van een zieke collega over kan nemen. Met hart voor de zaak, kok in een verzorgingshuis, gaat hij naar het werk. Wat hij normaal nooit doet, gewoonlijk gaat hij altijd op de fiets, pakt hij nu de auto. Helaas voor hem ziet die vrouw hem niet, hij rijdt weliswaar te hard, en wordt zij het slachtoffer met het nadelige gevolg dat zij overlijdt. Deze jongeman doet dit dus een keer en moet het gelijk, en de familie van het slachtoffer ook, bezuren met dit nadelige gevolg. Beide partijen zijn hier de dupe. Er zijn velen die met drank op de dans ontspringen en deze jongeman in zijn goedheid om een zieke collega te vervangen en een keer de auto pakt is de pineut. Tuurlijk had hij beter de fiets kunnen pakken en tien minuten later op zijn werk kunnen verschijnen, helaas heeft hij op deze dag de verkeerde keuze gemaakt. Nu moet hij 18 maanden zitten, als zijn werkgever een hart heeft steunt die deze jongeman en kan hij terugkeren als kok. Hij heeft tenslotte tot die dag zijn werk altijd naar volle tevredenheid uitgeoefend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • me

   

  zoveel meningen, terwijl niemand weet hoe het echt zit, deze man is getekend voor het leven, hij deed het niet met opzet, was een stomme fout, hij had de avond ervoor gedronken, niet die ochtend, hij zou vrij hebben en lekker kunnen uitslapen tot een collega ziek eerst werd een hij moest opdraven, hij was al laat en reed te hard...en op een stapeling van beslissingen die achteraf niet goed waren, maar mensen denk eens na, zijn wij geloof, hebben weer nooit is gedaan wat dom was, misschien niet met dit soort gevolgen, maar heilig is niemand... laat hem een paar jaar zonder rijbewijs en dan opnieuw afrijden, hij moet leven met zijn beslissing, is dat niet straf genoeg?

  reageer
 • Kazim Kazim

   

  Dader is vaak slachtoffer

  reageer
 • Jan

   

  Het slachtoffer was iemands moeder, vrouw. Dat vergeet je voor het gemak nog even, en dat voor de mensen uit die omgeving het wel even veel erger is dan de straf die de dader moet ondergaan. Die heeft bewust een risico genomen. Niet de dader in de slachtofferrol gaan plaatsen, dat gaat al genoeg fout in dit land.

  reageer
 • Jan

   

  Nooit meer achter het stuur zo'n gek.

  reageer
 • will

   

  Dus mer andere woorden volgens de raadsman mag dan iedereen die dus voorrang heeft klakkeloos maar het recht nemen om iedereen van de sokken te rijden die oversteekt ! Omdat je voorrang hebt bestaan er geen normen en fatsoen tegen je mede weggebruikers ,ondanks dat je voetganger bent of fietser of wat dan maar ook !

  reageer
 • Joost

   

  "Als we hem nu de maximale straf geven zijn er alleen maar meer verliezers in onze samenleving." Helemaal niet! De nabestaanden zullen dit als een kleine overwinning bij een tragedie zien, en onze wegen zijn weer een stukje veiliger voor een hele poos. Dat is winst voor onze hele samenleving.

  reageer
 • Ikke

   

  Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is! Ik weet toevallig dat de promillage die werd geconstateerd de nacht er voor gedronken was, dus het ongeval was uren later pas. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het te vaak gebeurd dat men 's morgens wel weer even te kunnen rijden terwijl er nog veel alcohol in het bloed zit. Daar wordt vaak geen rekening mee gehouden, zo ook in dit geval.... Zo stom! Echt vreselijk!

  reageer
 • adv

   

  met drank achter het stuur en te veel snelheid heb je nergens voorrang. definitief rijbewijs invorderen

  reageer
 • Jan

   

  Had het niet beter kunnen verwoorden.

  reageer
 • IK

   

  Nu is een oude vrouw het slachtoffer, erg en onnodig!! Wat had je geschreven als de dader jouw kind van 4 had aangereden en die in een rolstoel was beland, dus levenslang invalide? Daar moeten we ook met zijn allen voor opdraaien, kan hij nooit alleen. Wat ik hem verwijt is zijn drankgebruik en hoge snelheid in combinatie met het verkeerd uitleggen van de voorrangsregels, lees RVW er maar op na, daar wordt een uitzondering gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn, die hebben altijd voorrang.

  reageer
 • Karel

   

  Begin 2000 hebben verschillende verkeersbureaus de gemeente laten weten dat de situatie op de Espelerlaan juridisch onhoudbaar is. Wie is nu nalatig?

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Ben je bang dat je niet opvalt, wat een lel tekst voor dit medium. Ga bij een krant schrijven.

  reageer
 • Johnny

   

  Frank de betreffende raadsman???

  reageer
 • Frank

   

  Het is de taak van de raadsman (en een recht in ons rechtssysteem) dat je vertegenwoordigd wordt door iemand die de wet goed kent en die de verzachtende omstandigheden weet aan te geven waardoor de verdachte een terechte straf krijgt. Drank in het verkeer is zeker fout en het is nooit goed te praten. Drank (van de vorige avond; het was zondagochtend) in combinatie met de hoge snelheid duidt op asociaal rijgedrag en onnadenkendheid. Het is echter niet automatisch gezegd dat de veroorzaker ook daadwerkelijk een asociale domme drankrijder is. Er zijn vele mensen (ook zeker in de polder) die op een zondagochtend in een auto gereden hebben terwijl ze gezien de alcoholconsumptie van de vorige avond ruim boven de marge zaten. En de snelheidsmeter overschrijdt op een dergelijke weg bij meer dan 1 persoon per dag de maximale snelheid met dubbele cijfers. De veroorzaker kan net zo goed een persoon zijn die nog een leven voor zich heeft. Deze ene fout zal hem zijn hele leven bijblijven en hij blijft hier zijn hele leven last van houden, maar we hebben geen behoefte om collectief zijn leven te financieren (gevangenisstraf, uitkering omdat hij geen werk meer kan vinden). Natuurlijk kun je hier roepen dat hij zijn straf moet accepteren, of dat we hem alles af moeten pakken, maar dan kost hij de samenleving nog veel meer vanwege problemen die hij misschien veroorzaakt omdat hij het verkeerde pad kiest (verder heeft hij immers geen opties meer met 2 jaar celstraf op zn CV). Hou er rekening mee dat met drank op en met te hoge snelheid iemand doodrijden een misdrijf en een grote fout is, maar dat deze persoon tot de avond ervoor net zo goed je vriend had kunnen zijn waarmee je in de kroeg stond. Het is iemands zoon, kleinkind of vriend die mogelijk eenmalig een fout heeft gemaakt door wat voor omstandigheid dan ook. Voordat je zegt dat iemand geen rechten meer heeft, realiseer je dan wel dat hij of zij onderdeel is van iemands leven en dat het voor niemand wenselijk is dat de levens van de omgeving van de persoon ook nog verder verpest wordt. Hoe wrang ook voor sommigen; het leven van de veroorzaker van het ongeluk moet ook verder. Als we hem nu de maximale straf geven zijn er alleen maar meer verliezers in onze samenleving.

  reageer
 • peter

   

  voorrang of niet drank op en te hard rijden hoort niet. je hoort iedereen voor te laten binnen de bebouwde kom. voetgangers ouderen met rollators. ik zeg rechter prima laat hem maar op de blaren zitten.

  reageer
 • IK

   

  Alleen al door te drinken heeft deze man al zijn rechten verspeelt, dus geen voorrang, geen rijbewijs meer en was ook niet verzekerd!!! Ook is het zoals Jan zegt: personen die moeilijk ten been zijn hebben ten alle tijde voorrang!! Wat wil deze man eigenlijk? Laat hij een vent zijn en de straf nemen die op deze grove overtredingen staat. Wie verwacht er nu dat een auto in de bebouwde kom met meer dan 80 km per uur rijdt? En ja, drank vertraagt de reactiesnelheid, is algemeen bekend!!

  reageer
 • Fietser

   

  Zoals normaal zijn er alleen maar verliezers in deze

  reageer
 • Bertus

   

  Voorrang of niet. Drank in het verkeer is zowiezo fout!!

  reageer
 • Jan

   

  Je hoort altijd voorrang te verlenen aan mensen die zichtbaar moeilijk ter been zijn en aangeven te willen oversteken, of bijvoorbeeld blinden, dus de raadsman kent de wet niet goed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert