Werkstraf voor wegtrekken van ladder

ALMERE
Voor het wegtrekken van een ladder heeft een man uit Almere een werkstraf van 80 uur gekregen. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd.

De Almeerse zzp-er was in juni aan het klussen, toen hij ontdekte dat een andere man zijn ladder had gepakt. Die wilde de straat versieren door vlaggetjes om een lantaarnpaal te hangen. De Almeerder vroeg hem meerdere keren naar beneden te komen.

Toen dat niet gebeurde, trok de klusser de trap weg. Daardoor kwam de straatversierder hard ten val. Volgens een letselschadebureau houdt de man blijvend letsel aan zijn knie.

reacties (10)

 • maan

   

  Er is gelukkig geen letsel!!! Heb je het verhaal wel gelezen voordat je, je reactie hier plaatste?? Denk het niet anders had je wel geweten dat er wel letsel is.

  reageer
 • buurtbewoner

   

  er is gelukkig geen letsel. en als omroepflevoland niet zo eentonig verslag deed dan zou men weten dat beide schuld hebben hierin en dat er meer speelt.

  reageer
 • buurtbewoner

   

  er is gelukkig geen letsel. en als omroepflevoland niet zo eentonig verslag deed dan zou men weten dat beide schuld hebben hierin en dat er meer speelt.

  reageer
 • Poe

   

  80 uur is veel en veelste weinig. Dus omdat iemand een ladder pakt trek je die maar even onder zijn kont vandaan met het risico op ernstig letsel? Wat deze heer heeft gedaan staat totaal niet in verhouding met het lenen van een ladder. Maar ik vermoed dat hij sowieso klaar is, letsel jurist gaat gewoon alles verhalen op de dader. Die zit levenslang vast aan dit verhaal.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je een ladder wegtrekt weet je dat je iemand ernstige schade kan toebrengen. 80 uur werkstraf is dan een lachertje. Slachtoffer had wel dood kunnen vallen. Dat je andermans ladder niet zomaar mag gebruiken doet daar niets aan af.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje advocaat

   

  Vreemd. De straf is veel hoog voor een bestolene en de ladderdief blijft notabene zonder straf. Had die dief eigenlijk vergunning om de openbare ruimte te behangen met reclamematerialen?

  reageer
 • MKM

   

  Bewust het (in dit geval aanzienlijke) risico nemen iemand letsel toe te brengen lijkt me nooit de bedoeling. 80 uur werkstraf is inderdaad vervelend voor een zzp-er, maar blijvend letsel aan een knie ook. Wie weet welke (misschien wel levenslange) gevolgen voor het inkomen van de persoon in kwestie dit heeft. Van beide personen in elk geval geen slimme actie.

  reageer
 • Robbie

   

  Gewoon met je poten van andermans spullen afblijven. Eerst toestemming vragen. Geen medelijden met het slachtoffer

  reageer
 • San

   

  Allereerst hondsbrutaal om zomaar, ongevraagd een ladder die niet van jou is weg te pakken. Dat neemt niet weg dat iemand zo in gevaar brengen daarmee geoorloofd is...

  reageer
 • Roelof T.

   

  Waardeloze uitspraak. Je mag dus blijkbaar niet je eigen spullen terugpakken, ondanks meerdere verzoeken! Typisch weer een gevalletje van Hollandse rechtspraak. Het slachtoffer had gewoon met zijn handen handen van andermans spullen moeten afblijven. Jammer van het letsel, maar voor mij is het eigen schuld dikke bult. Risico voor het onrechtmatig toe-eigenen e/o gebruik ligt bij degene die zonder toestemming andermans spullen gebruikt. 80 uur werkstraf houdt in dat deze zzp-er dus ook 80 uur geen inkomen kan genereren in deze toch al lastige tijd. En dat alleen maar omdat een malloot zonodig vlaggetjes moest ophangen in de straat. Jammer v

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert