Veel bekeuringen bij scootercontroles Urk en NOP

URK
Bij een verkeerscontrole op Urk zijn dinsdagavond 26 van de 30 passerende scooter- en brommerrijders bekeurd. Volgens de politie gebeurde dat in de meeste gevallen omdat er te hard gereden werd. Ook werden bonnen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs of verzekering.

Verder werden boetes uitgedeeld voor technische mankementen zoals het ontbreken van spiegels of goede remmen. Eén scooter werd in beslag genomen, omdat de bestuurder voor de derde keer zonder rijbewijs reed.

Bij een controle in Emmeloord dinsdagmiddag kregen 22 scooteraars een bon. Ook hier ging het vooral om snelheidsovertredingen en rijden zonder rijbewijs of spiegels. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij geen helm op had. Twee gecontroleerde scooters bleken te veel herrie te maken.

reacties (15)

 • rollebank?

   

  rollebank?

  reageer
 • Sean

   

  Idd mijn scooter rijdt ook over de 100 maar daar rijd ik alleen met zon en feestdagen op heerlijk alleen het vervelende is dat ze m'n huis huis hebben overhoop gehaald (inbrekers) en vond dat ik aardig lang moest wachten op politie en dat ik de volgende dag pas aangifte kon doen dus ja ga echte boeven vangen!!!!

  reageer
 • polderjongen

   

  Ben zelf brommer chauffeur en als je kijkt hoe sommige fietsers over dat pad zwalken schrik ik nog van maar als ik inhaal geef ik een geluidssignaal dat ik er aankom hebben ze de tijd om ruimte te maken wat sommige fietsers niet doen en lekker met zijn 2en naast elkaar blijven rijden met de muziek lekker hard in het oor en horen dus niks

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Was dan toch maar even langs de zending gegaan...

  reageer
 • edwin

   

  en "s" u bent zo'n autobestuurder die brommers van de weg af rijd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Wat ben ik blij dat ik al wat jaartjes terug 16 ben geweest. Het is 1 van de leukste tijden geweest om samen met een groep vrienden, aan de brommertjes te sleutelen en ze zo hard mogelijk te laten rijden.

  reageer
 • En zelf ben je zeker zo een asso die te hard rijd op je scootertje. ik zeg dat de politie ook goed doet.

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  als jij geen spiegel hebt is je brommer niet tiptop, net als bij een auto is ook bij een brommer spiegels verplicht, of ben jij iemand die zonder op of om te kijken inhaalt op goed geluk !!!!!!! en daardoor het overige verkeer de stuipen op het lijf jaagt.

  reageer
 • Nette Burger

   

  Ben gister bekeurd. Brommer was helemaal tiptop in orde. Velen kregen bekeuring voor snelheid. Zij hadden geen spiegels of wat dan ook, maar dat werd door de vingers gezien, omdat ze al een bekeuring hadden. Mijn snelheid was goed, had alleen geen spiegel. De helden van onze samenleving zoeken altijd wel iets waar ze je op pakken. Kost je verdorie 95 euro. Waar gaat het naartoe met ons mooie Nederland?

  reageer
 • jan bakker

   

  Deze reactie is weer een typisch voorbeeld van "ander jongetjes"- gedrag.....

  reageer
 • Carry

   

  Als de politie nu eens net zo veel inspanning deed om niet handsfree bellers te bekeuren werd het ook wat veiliger op de weg. En ook de automobilisten die de gesloten verklaring negeren.

  reageer
 • Mooizo

   

  op de fietspaden van de buitenwegen rijdt meer dan de helft van de brommers dik te hard. sommige brommers kan ik met de auto bijna niet inhalen als ik 80 rijd. Leuk als je je erf wilt afrijden en er zoeft met zeer hoge snelheid weer eens een brommer langs. of ze passeren fietsers met hoge snelheid. Bloedlink! En wij maar premies betalen voor autoverzekering of ziekenhuis kosten voor idioten op brommers. Dus goede actie!

  reageer
 • IK

   

  Jong geleerd is oud gedaan!! Je moet ergens beginnen, als je je niet aan de wet houd heeft dat gevolgen, kan je beter al op zeer jonge leeftijd op gewezen worden!

  reageer
 • Joke

   

  Straks niet janken over de verloedering van de samenleving. Het zijn, om mee te beginnen, de "kleine" dingen die het doen.

  reageer
 • Sean

   

  Niks beters te doen de MANNEN!!! Stoer rond rijden op hun motortje en achter jongelui op de scooter aan t vangen... Ga echte boeven vangen!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert