Gedeputeerde: Nieuw Land Erfgoedcentrum onder controle

LELYSTAD
De financiële situatie bij het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad is onder controle. Dat zegt gedeputeerde Jaap Lodders.

Volgens de gedeputeerde is het echter wel noodzakelijk dat het museum de plannen voor samenwerking met onder meer de Bataviawerf doorzet. Provinciale Staten hadden eerder deze maand grote zorgen over de financiële situatie bij het Nieuw Land Erfgoedcentrum.

De gedeputeerde heeft toegezegd hen over twee maanden opnieuw over de stand van zaken te informeren. Met ruim 1,4 miljoen euro is de provincie de grootste subsidiegever van Nieuw Land.

reacties (4)

 • Hans

   

  Het museum wil samen met de bataviawerf en de RCE over naar de nieuwe stichting Batavialand. Het grootste probleem is dat deze organisatie niet levensvatbaar zal zijn. De gemeenten en het rijk willen namelijk alleen betalen voor het archief en niet voor Jaap zijn hobbyclub. Het onderwerp levens vatbaar Batavialand stond woensdag 10 sept op de agenda van het bestuur van Nieuwland. In dit bestuur zit Jaap Lodders. De financiële situatie bij Nieuwland is absoluut NIET op orde!! Dus Jaap informeert willens en wetens de staten verkeerd. Jaap gokt erop dat over twee maanden de fusie afgerond is en een aantal financiële omissies dan zijn weggepoetst. Aantoonbaar uit de jaarrekening 2013 blijkt dat er nog schulden zijn van € 90.000 voor twaalf provinciën en € 50 a 60.000 huurachterstand van de Cantine. Hoezo zijn dan de financiën op orde? Misschien tijd dat de staten vragen om een onafhankelijk onderzoek van de boeken!!!!

  reageer
 • kustbewoner

   

  Ik schud wel vaker mensen wakker, maar dit onderwerp komt vanzelf boven water .

  reageer
 • Job

   

  Maak me wakker en leg uit wat je bedoelt.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Gaat mijn buurman RCE (Rijksdienst Cultureel Erfgoed) de kust en/of Lelystad verlaten ? Hoezo Batavialand ( Nieuwland Ergoed/Bataviawerf/RCE ) 1 organisatie

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert