Storing bij sluizen en bruggen

FLEVOLAND
Vijftien sluizen en bruggen in Flevoland konden donderdagochtend niet open door een storing. Dat meldt de provincie.

Het gaat om de sluizen en bruggen die op afstand bediend worden. Doordat ze met elkaar verbonden zijn deden ze het allemaal niet. Enkele schippers konden daardoor niet varen met hun schip.

De storing duurde van 6 uur tot half tien vanochtend. Het is niet precies duidelijk wat de storing heeft veroorzaakt.

reacties (11)

 • RF

   

  Een ambulance staat nooit onverwachts voor een brug, de Alarmcentrale waarvandaan o.a. de ambulance , Politie en Brandweer aangestuurd worden,belt altijd als er een uitruk plaats vind naar de Centrale Bediening of naar het object zelf.

  reageer
 • RF

   

  Sorry beste mijnheer whoknows ??? Dit zijn geen Rijkswaterstaat objecten, dit zijn objecten in beheer van de Provincie Flevoland.

  reageer
 • johan54

   

  Deze storing geeft aan hoe belabberd de infrastrucuur is. Goed over nagedacht. Het mag toch niet voorkomen dat er totaal niets meer werkt

  reageer
 • Tom

   

  tja, leuk. We moeten vooral naar een kleinere overheid met minder kosten. Totdat een 'bepaald' belang wordt aangestast. Dan mag het meer geld en mensen kosten. Zo kan ik nog wel honderd onderwerpen noemen waarop bezuinigd wordt, maar op bepaalde delen grote 'overlast' geeft. Maar zolang het niet jouw moeder is die eigenlijk in een verzorgingstehuis opgenomen moet worden is het geen probleem dat daarop hard bezuinigd wordt. En 'jouw moeder' is niet specifiek gericht op 'whoknows' maar op de algehele tendens van bezuinigingen.

  reageer
 • pwc

   

  Rijkswaterstaat treft geen blaam. het is de Provincie Flevoland die dit regelt van uit het mooie provincie huis

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andree

   

  Er is overal wel eens storing. Maar bij Kees niet?

  reageer
 • whoknows

   

  of gewoon weer een mannetje/vrouwtje bij de bruggen en sluizen. Kost voor RWS misschien meer geld, maar alle anderen zullen dat vele wachturen besparen. Maar ook bij RWS moet alles zo goedkoop mogelijk. Vorige week moest een ambu met haast 2 keer wachten voor een openstaande brug. Met een brugwachter was ie allang plat geweest en kon de ambu er gewoon door.

  reageer
 • KC

   

  Deze sluizen zijn niet van RWS maar van de provincie Flevoland.

  reageer
 • Joke

   

  Lieve meneer Kees. Vertel mij eens wanneer onze wereld er zo volmaakt uitzag dat er nooit eens iets misging. Tegenwoordig MOET alles maar naar wens verlopen. Ik wens u een gezegende dag.

  reageer
 • Swiebertje

   

  las onlangs in schuttevear dat onderhoud aan sluizen en bruggen ver onder de maat is.

  reageer
 • kees d.

   

  Rijkswaterstaat werkt van onze belasting centen dus ook van de schippers die hierdoor hun werk niet kunnen doen. Wordt het niet eens tijd dat Waterstaat onze belasting centen gaat gebruiken om dit soort idiote storingen tegen te gaan? Misschien meer en betere controle en/of nieuwe software voor de aansturing.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert