Vrijspraak van discrimineren Marokkanen

LELYSTAD
Een vrouw uit Lelystad is donderdag vrijgesproken van discriminatie. De rechter acht het niet bewezen dat de vrouw vanaf haar balkon nare dingen riep over Marokkanen.

Een Marokkaanse buurman had dat gezegd. Tijdens een ruzie over een geparkeerde auto zou de vrouw discriminerende dingen hebben gezegd, zo beaamden twee getuigen. Maar twee andere getuigen spraken dat tegen.

Daardoor was er volgens de rechter te weinig bewijs. Het Openbaar Ministerie had ook vrijspraak geëist.

reacties (15)

 • RR

   

  Ik verdiep me niet in de afkomst, ik beoordeel op je gedrag. Om hieraan vorm te geven een praktijkvoorbeeld. Ik woon tegenover een overdekt fietsenhok. Hier staat zo nu en dan een groep tieners van Noord Afrikaanse afkomst. De jongens zijn soms in de late uurtjes luidruchtig als ze praten, daarop spreek ik ze aan. Hun antwoord is: sorry mevrouw, we gaan er op letten. Bij een groepje niet Noord Afrikaans is het antwoord: hou je bek, of moet je wat?. Dus......... Daarnaast blijf ik me verbazen over onze denkwijze. Want wat maakt het uit of je reaggerbuisbaby bent, je ouders er niet uit zien, je moeder een hoofddoek draagt of dat ik op mijn armen grote tattooages heb. Mijn antwoord is: niks, het maakt wel uit in hoeverre ik rekening houdt met de respectnorm binnen mijn woongebied.

  reageer
 • Ik

   

  Mo, ik ben blij dat er in deze maatschappij nog ouders zijn( Nederlands, of welke afkomst dan ook!) die hun kinderen normen en waarden meegeven! Want tegenwoordig is het echt om te janken! Geef dat door aan jou kinderen en als wij dat met z'n allen doen komt het misschien nog goed in deze verknipte maatschappij!

  reageer
 • mo

   

  Alleen gehoord of er zelf bij geweest,dat is een groot verschil ,bij mij is de opvoeding streng geweest,en totaal niks negatiefs meegekregen naar de westerse wereld,meegekregen dat we in een land zit met vele mogelijkheden als je die benut,en ja dat is per individu anders,jammer van Jullie reactie.

  reageer
 • mootje

   

  dussss wat? Er wordt een aanklacht ingediend door meneer. OM eist vrijspraak want ziet de zaak blijkbaar toch al niet zitten. Getuigen voor en tegen zijn in evenwicht. Er is dus helemaal geen zaak geweest, maar wel een boel geld verspilt.

  reageer
 • Jan

   

  Inderdaad de enige correcte uitleg. Belediging dus, maar ja, dat gebeurt zo vaak. Over en weer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ja, daar heb ik uiteraard van gehoord. Wel opvallend dat als mensen zich misdragen ze ineens Marokkanen genoemd worden, terwijl de meeste van deze mensen hier inmiddels geboren en getogen zijn, en dus feitelijk minstens evenveel Nederlander als Marokkaan zijn. Maar dat laat onverlet dat klachten over discriminatie serieus genomen moeten worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het bericht vermeldt dat mevrouw is vrijgesproken, dusssss....

  reageer
 • ongelovige

   

  Wie van de getuigen heeft er nu meineed gepleegd? Ook hoor ik sommige haatzaaiers met de regelmaat van de klok roepen: "dood aan de ongelovigen....", ook in dit land, maar lees nooit iets over een rechtszaak hieromtrent......

  reageer
 • mootje

   

  Ik vind dat er nogal een verschil zit tussen iemand tijdens een ruzie uitschelden en iemand discrimineren. Denk niet dat het 'slachtoffer' vanwege deze 'discriminatie' bepaalde zaken of gunsten zijn ontzegd. Lijkt me dat hier eerder sprake was van belediging.

  reageer
 • Maar dat wekt wel 2 kanten op. Wel eens gehoord, wat de Marokkaanse jeugd thuis al leert, hoe ze westerse vrouwen moeten noemen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je vindt dat klachten over discriminatie niet serieus genomen hoeven te worden?

  reageer
 • Wim

   

  Wat een nare opmerking

  reageer
 • mattie

   

  Het is ook vaak andersom en dat mag wel !! Dus ook maar aangifte doen mensen krijgen ze het nog druk bij de rechtbank.

  reageer
 • Theo

   

  Geen graties geld ... jammer man.

  reageer
 • mootje

   

  'Nare dingen over Marokkanen', moeten we daarvoor het justitie aan het werk zetten? Er worden de hele dag door nare dingen over allerlei groepen geroepen. Op dit forumpje zijn Urkers bijvoorbeeld nogal eens de klos. Moeten die nu ook aangifte gaan doen wegens discriminatie?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert