College wil meer koopzondagen in Dronten

DRONTEN
De gemeente Dronten wil het aantal koopzondagen uitbreiden. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om van 12 naar 14 koopzondagen per jaar te gaan.

Winkels buiten het centrum zoals bijvoorbeeld tuincentra mogen zelf bepalen op welke zondagen ze open gaan. Ook nieuw is dat alle supermarkten iedere zondag open mogen tussen 16:00 en 19:00 uur. Nu geldt dat alleen voor twee supermarkten in Dronten.

De nieuwe regels gelden voor de hele gemeente, dus ook voor Swifterbant en Biddinghuizen. Het voorstel voor de verruiming van de koopzondagen is in overleg met de winkeliers tot stand gekomen.

reacties (8)

 • Polder bewoner

   

  Nu de gemeente NOORD OOST POLDER nog,ook hier is een duidelijke behoefte er voor.Wil je open dan open ,wil je niet dan niet,maar voor zie in de behoefte van de mensen!

  reageer
 • jopie

   

  Leest u mee gemeente Noordoostpolder? ?

  reageer
 • yvonne

   

  koopavond vrijdag verplaatsen naar zaterdag en geen koopzondag.

  reageer
 • Pieter

   

  Beste allemaal, als ik het goed lees, wordt de mogelijkheid geboden om open te gaan. De keuze is aan de ondernemers, en is zeker geen moeten.

  reageer
 • thomas

   

  aangezien ik ruim een jaar in het centrum gewerkt hebt is zowel de koopzondag als de koopavond zonde van de tijd en het geld. te weinig klanten... te weinig omzet.. en te hoge kosten. zowel de koopzondag als de koopavond lekker afschaffen in Dronten!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ookpeter

   

  Hoe pijnlijk en achterhaald de situatie in Dronten is blijkt wel uit volgende cijfers. Het consumentenonderzoek van DeLoitte 2014 is begin september gepubliceerd. Onderdeel van dit jaarlijks onderzoek betreft ook de koopzondagen. Sinds 2012 is het aantal supermarkten dat elke zondag open is nagenoeg verdubbeld is . Slechts één op de 4 supermarkten is niet op zondag open. 64% van de supers is elke zondag open. Begin augustus publiceerde het GfK de supermarktkengetallen , uit dit recente onderzoek volgt dat ruim 60 procent van de Nederlanders doet boodschappen op zondag. Veel inwoners van de gemeente Dronten gaan behalve naar Amsterdam, ook naar Utrecht , Almere, Lelystad waar de winkels ook elke zondag open mogen zijn . In een tiental gemeenten zoals Zeewolde en Harderwijk is de discussie gaande en is een verruiming van de koopzondag restricties te verwachten, dus het aantal winkels dat op zondag open mag zijn en het aantal zondagshoppers zal nog toenemen.

  reageer
 • dronten

   

  je maakt zelf de keuze om op zondag te winkelen. moeten is niet waar

  reageer
 • Koopzondag?!?

   

  Van de zotte!! T is geen Amsterdam!! Nog ff en we moeten elke zondag open... Schaf de zondag af en maak vrijdag en zaterdag koopavond!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert