NOP stimuleert renovaties koopwoningen

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat eigenaren van oudere koopwoningen stimuleren om een zogenoemde 'Nul-op-de-meter renovatie' te laten uitvoeren.

Oudere rijtjeshuizen worden bij zo'n renovatie in tien dagen tijd omgetoverd in zeer energiezuinige woningen. Dankzij de plaatsing van zonneboilers, zonnepanelen of warmtepompen hoeven de bewoners na de renovatie geen gas of elektriciteit meer af te nemen. Ook achterstallig onderhoud en slechte ventilatie worden verholpen.

De renovatie kost 45.000 euro. Huiseigenaren moeten dit zelf betalen. Volgens de gemeente verdienen ze het uiteindelijk wel terug, omdat ze geen energierekening meer krijgen. De gemeente betaalt 5.000 euro mee aan de eerste twee renovaties.

reacties (5)

 • Leo

   

  Ik betaal 200 euro per maand voor gas en elektra. 45.000 / 200 = 225 maanden dat is bijna 19 jaar. En dan heb ik de rente nog niet eens berekend. Wie is die slimme verkoper? En wie die domme koper

  reageer
 • Carry

   

  Gaat dit ook gelden voor huurwoningen met F label? Dan hoeven wij de energiemaatschappijen ook niet meet te spekken. De huren reizen tenslotte al jaren de pan uit in vergelijking wat je er voor krijgt. Maar ja, machtsmisbruik want je hebt weinig keuze.

  reageer
 • Bertus

   

  Dan heb jij wel heel slecht gekocht je huis 48.000 onder water en ook nog in die categorie voor renoveren vallen

  reageer
 • ikke

   

  Ben benieuwd of huiseigenaren interesse hebben...

  reageer
 • A.

   

  mijn wonimg staat nu al 48.000 euro onder water. daar ga ik geen 45.000 bij op zetten!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert