Onderzoek naar vernieuwing van Schokland

SCHOKLAND
De gemeente Noordoostpolder wil onderzoek doen naar hoe zij, samen met recreatieondernemers, het Werelderfgoed Schokland beter op de kaart kan zetten. Daarbij wordt ook gekeken naar een nieuw bezoekerscentrum of museum.

Volgens de gemeente zijn de gebouwen van het huidige museum Schokland toe aan groot onderhoud. Ook is de huidige tentoonstelling toe aan vernieuwing. Dat heeft de vraag opgeroepen of het dan renovatie of nieuwbouw moet worden.

Het Rijk heeft nu geld gegeven om te bekijken wat voor gebouw als toegangspoort bij het vernieuwde Schokland hoort. De gemeente verwacht een en ander pas over vijf jaar te kunnen realiseren.

reacties (7)

 • ymi

   

  Vooral alles goed onderhouden, de geschiedenis laten zien met films e.d. Wat mij heel mooi lijkt is een echte haven met water en boten. Maak er geen pretpark van.

  reageer
 • Erwin

   

  Erin ieder geval niet meer van maken als dat het was , t,is geen attractiepark ! Een beetje voorzichtig aandoen met mijn roots dus !!

  reageer
 • Carla

   

  Een andere horecaexploitant zou voor grotere verbetering kunnen zorgen! Zo'n unieke mooie locatie voor een breed publiek verdient horeca waar je nog wat langer wilt blijven omdat de bediening vriendelijk is en je je welkom voelt.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  vijf jaar aanlooptijd? Als de expositie nu verouderd is mag er wel snel wag gebeuren.

  reageer
 • theo

   

  weer een eiland van maken met strand, boot verbinding en route via Emmeloord naar Friesland. Ontstaat er gelijk een binnenmeer wat ook ooit eens zou moeten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wallander

   

  Eerst maar eens die paar miljoen tekort weg werken op het gemeentehuis!! Gewoon de hand op de knip.Schokland loopt echt niet weg!

  reageer
 • wde jong

   

  Laat ze gelijk een mooie botter haven aanleggen. Trekt altijd mensen. Booten hebben er vroeger ook gelegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert