Mogelijk lodges in Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Do 18 september 2014 | 23:34 • Donderdag 18 september 2014 | 23:34
Staatsbosbeheer heeft plannen om verblijfsrecreatie in de Oostvaardersplassen mogelijk te maken. Dat betekent dat er lodges of een hotel aan de rand van het natuurgebied gebouwd kunnen worden, waar toeristen kunnen overnachten.

Dat laat Staatsbosbeheer weten in reactie op een verkennende studie die het InnovatieNetwerk heeft laten uitvoeren. Die wil weten of met verblijfsrecreatie in de Oostvaardersplassen een subsidievrije natuur gerealiseerd kan worden. Dit naar voorbeeld van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark, waar vrijwel alle kosten worden betaald door overnachtende logees.

Volgens het InnovatieNetwerk is verblijfstoerisme zowel inhoudelijk als financieel haalbaar in de Oostvaardersplassen. Staatsbosbeheer benadrukt dat als er verblijfsrecreatie komt in de Oostvaardersplassen, dat geen nadelig effect heeft op de natuur. Eventuele accomodaties komen aan de rand van het gebied, zodat dieren en natuur niet worden gestoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel