Eis: 2 jaar inrichting voor koperdief

FLEVOLAND
Het Openbaar Ministerie heeft geëist dat een man die wordt verdacht van koperdiefstal op de Hanzelijn twee jaar naar een Inrichting Stelselmatige Daders gaat. Deze dwangmaatregel is bedoeld voor veelplegers, omdat de verdachte een flink strafblad heeft.

De man heeft toegegeven dat hij op 10 juni kabels heeft doorgeknipt bij het spoor. In totaal is er 60 meter koperen kabel gestolen. Volgens het Openbaar Ministerie is het treinverkeer daardoor in gevaar gebracht. Door het vernielen van de kabel werkte de detectie van naderende treinen namelijk niet meer. Het gevaar bestond dat treinen een groen in plaats van rood sein zouden krijgen en dat kan leiden tot ontsporing of een botsing.

Tegen een medeverdachte is vijf maanden cel geëist. De rechter doet over twee weken uitspraak.

reacties (6)

 • barry

   

  Ik vind dat ze ook aan deze persoon een schade vergoeding moeten vragen. koper is op het moment ruim 4 euro per kilo. reken maar uit...

  reageer
 • hans

   

  Zo worden er ook geen auto s meer gestolen sinds je alleen een auto mag verkopen die van jou is.

  reageer
 • flevo

   

  Een hele hoop van het gestolen koper verdwijnt naar het buitenland(oostblok). En daar doen ze niet aan registratie

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Dat is al zo. En het maakt niets uit. Er zijn genoeg opkopers die nog behulpzaam zijn. En wie komt er ooit controleren bij een handelaar in metalen?

  reageer
 • kees d.

   

  Koper diefstal kan je voorkomen door een registratie plicht in te voeren. Iemand die koper aanbied moet kunnen aantonen waar hij dit heeft gekocht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zorro

   

  Opsluiten dit gajes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert