"Bezuinigen op stadspromotie en cultuur"

LELYSTAD
Inwoners van Lelystad willen dat de gemeente bezuinigt op stadspromotie, duurzame ontwikkelingen en cultuur. Dat blijkt uit een peiling waar 1100 inwoners aan mee hebben gedaan.

Op de website van de gemeente konden Lelystedelingen aangeven waarop bezuinigd moet worden. Volgens de inwoners moet er niet gekort worden op zorg, onderwijs en veiligheid.

Het college van burgemeester en wethouders neemt de uitkomst van de peiling mee in de besluitvorming rondom de gemeentebegroting. Naast de peiling zijn er ook gesprekken geweest met vertegenwoordigers van instellingen en bedrijven.

reacties (4)

 • Lelystedeling

   

  Ik heb meegedaan aan de peiling. Wat een veselijke, kort-door-de-bocht peiling was dat! Door de hoofdcategorie te gebruiken en niet de onderdelen moest je kiezen uit verschillende 'kwaden'. Het lijkt mij beter opnieuwe een peiling te doen en dan mensen uit de onderdelen te laten kiezen. Dat geeft een veel beter beeld waarop bezuinigd dient te worden. Nu wordt alles over 1 kam geschoren.

  reageer
 • Iwan

   

  staat hier altijd vol met reacties dat de gemeente het centrum laat doodbloeden en nooit wat organiseert.... Vorige week een fantastisch cultureel festival gehad, de binnenstad bruist eindelijk en drie keer raden welke instellingen dit mogelijk hebben gemaakt. Misschien kan er bezuinigd worden op onzinnige oversteken die niemand gaat gebruiken....zoals bij de landerijen.

  reageer
 • frits

   

  Logische keuzes; dit zijn geen kerntaken van de overheid. Ook sport is zoiets (vierde punt dat de inwoners noemen). Laat deze vier taakvelden gewoon door de markt en door de inwoners oppakken. Richt je als gemeente op de traditionele kerntaken van de overheid: (1) veiligheid (openbare orde, maar ook bescherming tegen overstromingen/gevaarlijke ziektes/plaagdieren/milieuhinder), (2) openbare ruimte (wegen, verlichting), (3) onderwijs, (4) sociaal vangnet (zorg, inkomens), (5) ruimtelijke ordening (gaat ook om veiligheid en rechtszekerheid).

  reageer
 • Herman den Boef

   

  Als ze het ook maar doen het is belachelijk om geld uit te geven voor projecten als b.v. ,de huiskamer, die gedoemd zijn te mislukken zoals veel van dit soort dingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert