Eerste Flevolandse quinoa geoogst

LELYSTAD
In Lelystad is de eerste quinoa geoogst. Een bijzondere gebeurtenis, want dit plantje groeide tot voor kort alleen in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. Wageningen Universiteit ontwikkelt nu een nieuw soort voor de Europese markt en één van die proefvelden ligt bij Lelystad.

Quinoa is momenteel erg populair. Het gewas bevat veel belangrijke voedingsstoffen, maar weinig calorieën.

Over een paar maanden moet de Nederlandse quinoa in de winkels liggen.

reacties (9)

 • Sebas

   

  Ik vind het een heerlijk product! Het geeft snel een "gevuld" gevoel, is makkelijk te combineren met vele producten, kan ik alle gerechten en het bevat gezonde voedingsstoffen! Wat wil je nog meer? Kwam een interessante website tegen over het product zelf, http://www.quinoa-informatie.nl. Staat een stukje geschiedenis, afvallen, glutenvrij en bereidingswijze op. Voor de liefhebbers;)

  reageer
 • .\/\/., aspirant orthorecticus

   

  Ach, deze mode waait ook wel weer over, als de gluten-hysterie wordt opgevold door een volgend waanidee. Overigens smaakt quinoa naar de verpakking: een beetje kartonnig.

  reageer
 • Maarten

   

  Ik ben zo'n persoon die geen tarwe mag eten, maar ik eet nooit quinoa. Er zijn zoveel alternatieve produkten voor tarwe. Tot een jaar geleden gad nog bijna niemand van quinoa gehoord en toen redde iedereen met coeliakie zich ook prima.

  reageer
 • oh

   

  mensen met voedingsallergie hebben hier ook wat aan, hoor! in dat geval is het geen hype. stel u voor dat u niets met tarwe kunt eten.

  reageer
 • Leader2 coordinator Geert

   

  De eerste Quinoa? In het Leader2 programma is in 1996 al Quinoa geteeld in Flevoland. het project (Opbouw keten biologische teelt Quinoa) van Stichting Projectbureau Katalysator heeft zelfs in dat jaar de Leader2 prijs gewonnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Up

   

  Mijn vader komt uit ZAmerika. Ti's heerlijk eten. Mijn oma stuurde heel vroeger zakjes naar ons toe :) Dat het nergens naar smaakt komt eerder doordat jij bepaald eetpatroon hebt (e-nummers/suikers) en ook hoe je t gerecht maakt.

  reageer
 • George

   

  daar gaat mijn import handel

  reageer
 • Roel

   

  Is de Flevo quinoa dan goedkoper dan die uit Zuid-Amerika? En wie verkoopt het hier in de polder?

  reageer
 • Dirk

   

  Prima idee in de wetenschap dat op dit moment de voedselschaarste in de Andes zo groot is dat er mensen honger lijden en zelf overlijden. Kennelijk wordt het feit dat het nergens naar smaakt niet meegenomen in de hype. Over 5 jaar is het weer overgewaaid en kunnen wij onze vraatzucht weer op een ander product uit arme gebieden richten. Nederland wordt wakker....denk na. Prima initiatief van de WUR!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert