Motorrijder gewond door ladder op snelweg

ALMERE
Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt nadat hij onderuit ging door een ladder op de A6 bij Almere. Dat meldt de politie.

De ladder is van een bestelbusje afgevallen. De motorrijder is meegenomen naar het ziekenhuis. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.

Vanwege het ongeval waren twee rijstroken dicht in de richting van Muiden. Daardoor ontstond een file van bijna drie kilometer.

Foto's: Bob Friedlander

reacties (26)

 • Raymond

   

  Geen woorden voor de zool die zijn ladder maar een beetje vast zet met de onozele kreet ahhh die blijft wel liggen! gaat het fout hebben ze er zelf geen last van, het is ook een mentaliteit. Enorm veel beterschap gewenst voor het slachtoffer in deze! Ik hoop van ganser harte dat de motor hobby weer helemaal in ere hersteld kan worden!

  reageer
 • Simon

   

  Dat is een echte moordaanslag. Is de dader gepakt?

  reageer
 • Andree

   

  Dat zie je allemaal aankomen en is niet zo gevaarlijk. Losse troep is veel erger. Niettemin blijf ik nooit achter auto's met buitenlading zitten.

  reageer
 • Maart

   

  Heel veel sterkte met je broer.

  reageer
 • Ger

   

  Ja gelukkig gaat het redelijk en hopelijk zonder gevolgen met mijn broer niets gebroken waarschijnlijk wel hersen letsel en inwendige bloedingen en kneuzingen,laat dit wel een les zijn voor de mede weggebruikers die wat vervoeren. Jammer van zijn motor het was zijn liefde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Veel mensen zijn zo gefixeerd op hun door testosteron gevoede eigen verontwaardiging dat ze de hoofdzaak missen: welk beleid is het effectiefst om de kans op dit soort ongelukken te verkleinen? Het heeft volgens mij niet zoveel zin om jezelf over de ziel te aaien door om het hardst om zware straffen te brullen.

  reageer
 • no joke

   

  Schuld hebben en geen of nauwelijks straf krijgen is een nog veel ongezondere obsessie. Waar dit, met dank aan een generatie pamperende rechters, toe leidt bewijst onze geschiedenis in de afgelopen decennia.

  reageer
 • Maikel

   

  Kerel, je hebt helemaal gelijk! En omdat dit een ladder betrof die van een bestelbus is afgevallen, gaat bij deze de belasting op bestelbusjes omhoog en word er een laddertax ingevoerd. Dat zal de oorzaak wel aanpakken. En heel misschien gaan we ook nog een soort van eigen verantwoordelijkheids belasting invoeren. Voor hen die denken dat de overheid voor ieders falen kan worden aangesproken.

  reageer
 • Den

   

  Idd, een obsessie met hard straffen en zorgen om wie het betaalt! Dat staat voorop, hoe de motorrijder er aan toe is boeit niet, straffen en betalen, zolang ik maar niet mee hoef te betalen! Toch een vreemde manier van denken.

  reageer
 • aaa

   

  tja... een losse ladder is inderdaad slordig.. Maar het geld ook voor mensen met banken kasten enz enz komt allemaal Door de economie.... mensen huren niet meer.... kost allemaal teveel geld.. en het gaat alleen maar erger worden volgend jaar

  reageer
 • Maart

   

  Sterkte voor de motorrijder. Ik zelf reed een half jaar geleden op de A1 richting Amsterdam, terhoogte van Naarden, bijna over een ladder, die midden op de snelweg lag. Het gebeurd dus veel vaker dan wij denken. Laat het een les voor de klussers of schoonmakers met ladders zijn.

  reageer
 • Faerie

   

  Toevallig was dit vanavond ook op Wegmisbruikers. Precies hetzelfde, een ladder van een busje. 5 auto's schade, geen gewonden gelukkig. Maar, als ik het zo lees gebeurt dit iets te vaak, hier moet echt een campagne op komen. Het is gewoon, zoals op tv werd gezegd, een strafbaar feit, het in gevaar brengen van medeweggebruikers. Dat even naast de schade (de eigenaar van de ladder mag hopen dat de motorrijder niet te erg gewond is) die de overtreder mag betalen, want de verzekering dekt dit niet, en het waarborgfonds kennelijk ook niet (bron: Wegmisbruikers), want dat dekt louter schade door een voertuig. Zet dingen gewoon GOED vast. Hoe moeilijk is dat nou? Die schoorsteenveger op TV had zijn ladder vast met 1 spanband. Gek he dat die knapt. Hoe dom moet je zijn om niet te beseffen dat er flinke krachten staan (door snelheid, wind, manoeuvres) op een bovenop een auto gebonden iets. Wat het ook is. Lijkt me echt horror om dit mee te maken. Ik hoop dat de motorrijder niet de rest van zijn leven last heeft van de laksheid van een ander.

  reageer
 • Dick

   

  Nee hoor, gedrag van overige weggebruikers is mijn grootste vrees. Mensen die gewoon bij knippertje aan rucksichtlos naar links komen, mensen die met 60 op een snelweg willen invoegen etc.

  reageer
 • Getuige

   

  Ik ben me ook rotgeschrokken. Ik zag het ongeluk niet gebeuren maar zag achter me iets over de weg bewegen....de weg was daarna helemaal leeg behalve nog 1 andere auto. Hoge straf voor de bestelauto...dat is niet goed te praten als zoiets gebeurd. Heel veel sterkte voor de motorrijder! Ik ben benieuwd hoe het met hem/ haar gaat.

  reageer
 • Cock

   

  Dit soort dingen gebeuren helaas te vaak ,heb al eens met de auto een bankstel moeten ontwijken op de ring A10 en op de motor een glasplaat van een tafel op de A6 waar ik doorheen moest.

  reageer
 • wiebe filippus

   

  inderdaad, je kan beter waarschuwen, knuffelen en theedrinken

  reageer
 • Getuige

   

  Het busje waar de ladder vanaf was gevallen stond ongeveer een 1 km verderop op de vluchtstrook. Ik weet niet of de chauffeur en passagier op dat moment al beseften wat er was gebeurd, hopelijk is alles goed met de motorrijder. Die lag bewegingsloos op de linker rijstrook. Gelukkig zie ik op de foto dat hij de ambulance in gaat. Dit had ook heel anders kunnen aflopen.

  reageer
 • nnn

   

  slordig hoe iedereen allerlei troep vervoerd denk toch eens na oeps tja das te moeilijk .liever letsel bij een ander dan naaaaadenkkkken

  reageer
 • Serge

   

  Zolaatst liep er een hond over de A6, ik kon m nog net ontwijken. Keihard de hondenbelasting omhoog.

  reageer
 • Japio

   

  En sterkte voor de motorrijder gewenst , lijkt mij nu even het belangrijkste zonder te focussen op het ontstaan van dit ongeval. Een mede motorrijder.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Schuld en straf kunnen ook een ongezonde obsessie zijn.

  reageer
 • willeMstad

   

  Tja, als elk figuur pas na schade en schande de ladder overweegt beter te gaan vastsnorren, dan hebben we nog een hoop ellende voor de boeg. Gemakzuchtig en geen verantwoordelijkheidsgevoel in de meeste gevallen.

  reageer
 • Piet

   

  Ik neem aan dat ze die al hebben. Hoe weten ze anders dat die ladder van een bestelbusje is gevallen? Verder staan er inderdaad hoge straffen op zoiets. Lading op een voertuig niet goed vastmaken maakt je namelijk schuldig aan alle gevolgen daarvan, dus ook eventuele verwondingen of dood. Voor dood door schuld kun je jarenlang vastgezet worden.

  reageer
 • Antje

   

  Afvallende delen van busjes en vrachtwagens zijn de grote vrees van iedere weggebruiker.

  reageer
 • ron

   

  die man zet heus zijn ladder voortaan wel beter vast. NB zelf ook een keer meegemaakt dat de voorganger een ladder verloor. hij stuiterde vlak voor mijn auto en vloog toen over mijn auto heen; gelukkig reed er verder niemand.

  reageer
 • En nu maar erop vertrouwen dat de eigenaar van de ladder zich zal melden? Hier moeten hoge straffen op staan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert