Platform vindt vragen raadspanel suggestief

ALMERE
De PvdA en Leefbaar Almere hebben misbruik gemaakt van het raadspanel over het Ondergronds Afval Transportsysteem, OAT. Dat stelt het Platform Almere Centrum.

Politieke partijen kunnen een panel van ruim tweeduizend Almeerders raadplegen door ze een enquête voor te leggen. Maar volgens het Platform zijn de gestelde vragen onjuist of onvolledig en suggestief.

Zo staat er dat groenafval niet apart kan worden ingezameld, maar volgens het Platform gebeurt dat wel. Dit is ook het geval, maar Leefbaar Almere houdt vol dat dit niet kan en vindt de kritiek onterecht.

Via het transportsysteem wordt het afval in het stadscentrum via ondergrondse buizen weggezogen. Een commissie van de raad stelde dat dit systeem de gemeente meer geld kost dan wanneer het afval zou worden opgehaald met een vuilniswagen. Leefbaar Almere wil daarom van het systeem af. Maar het college van b en w, ondernemers en bewoners in het centrum willen het behouden.

reacties (3)

 • Mike B

   

  Ik vond de vragenlijst erg goed en helder. Sturende vragen? Als je leest dat het nog honderd duizenden Euro's gaat kosten om een systeem draaiende te houden, een systeem wat ook dan niet of nauwelijks goed zal functioneren, dan liever het geld steken in ouderwets afval ophalen met een aardgas, biogas, ethanol vrachtwagen met een moderne verbrandingsmotor.

  reageer
 • aNDREE

   

  Het ding is er al. Dus hoe zou het snel afschrijven en gewoon ophalen ooit goedkoper kunnen zijn? Er moet gewoon een stel oplossing gerichte techneuten naar kijken en dan zal het best lukken. Misschien moet men versnipperaars onder de vuilnisbakken maken. Dan zal het niet meer zo vast lopen.

  reageer
 • kees

   

  wie gaat dat betalen, zoete lieve gerritje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert