Platform vindt vragen raadspanel suggestief

ALMERE • Ma 22 september 2014 | 21:23 • Maandag 22 september 2014 | 21:23
De PvdA en Leefbaar Almere hebben misbruik gemaakt van het raadspanel over het Ondergronds Afval Transportsysteem, OAT. Dat stelt het Platform Almere Centrum.

Politieke partijen kunnen een panel van ruim tweeduizend Almeerders raadplegen door ze een enquête voor te leggen. Maar volgens het Platform zijn de gestelde vragen onjuist of onvolledig en suggestief.

Zo staat er dat groenafval niet apart kan worden ingezameld, maar volgens het Platform gebeurt dat wel. Dit is ook het geval, maar Leefbaar Almere houdt vol dat dit niet kan en vindt de kritiek onterecht.

Via het transportsysteem wordt het afval in het stadscentrum via ondergrondse buizen weggezogen. Een commissie van de raad stelde dat dit systeem de gemeente meer geld kost dan wanneer het afval zou worden opgehaald met een vuilniswagen. Leefbaar Almere wil daarom van het systeem af. Maar het college van b en w, ondernemers en bewoners in het centrum willen het behouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel