Politieke vragen over hotel

BANT
De vechtpartij afgelopen weekend in Hotel Noordoostpolder in Bant heeft tot vragen geleid in de gemeenteraad. D66 en ONS Noordoostpolder willen van het college van burgemeester en wethouders weten wat er aan de onrust rondom het hotel gedaan wordt.

Hotel Noordoostpolder is al langer onderwerp van gesprek in de gemeenteraad, omdat omwonenden bang zijn dat het een zogenoemd Polen-hotel wordt. De vechtpartij heeft de onrust groter gemaakt.

Volgens wethouder Wiemer Haagsma is er niets mis met het hotel en voldoet het aan alle wettelijke eisen. Wel zei burgemeester Aucke van der Werff dat de vechtpartij nog wordt onderzocht door de politie en dat hij zelf op korte termijn een overleg heeft met Vereniging Dorpsbelang Bant.

reacties (8)

 • Ronny

   

  Beste allen, misselijkmakend de opmerking over het standpunt van Wim van wegen, wij kunnen het niet anders zeggen, Wim en zijn familie zijn zeer belangrijk voor ons als gast en relatie van ons bedrijf in Bant. Wij steunen hem in zijn politieke rol al is 1 van onze ondernemingen daarin het vraagstuk maar hij doet wat een goed politicus behoort te doen en dat is vragen neerleggen bij burgemeester en wethouders. Vele van de reageerders weten helaas niet eens waar dit over gaat en beginnen kansloos te reageren zoals ook nu in deze. En dan ook nog de opmerkingen over de locatie van een hotel en doelgroep? Kijk eens op grote landelijke boekingssites voor hotelovernachtingen naar de beoordelingen en boekbaarheid van de juist in kleine dorpen gesitueerde hotels? Deze scoren vele malen hoger en zijn sneller vol door populariteit dan de grote jongens in de grote dorpen en steden. Ook de herhaling van terugkomende gasten ligt hier vele malen hoger dan bij de grotere concurrentie. Al met al duidelijke cijfers. Dit is de laatste maal dat wij reageren op forums en Facebook etc..of überhaupt maar in de media omtrent het hotel daar een ieder zijn eigen denkwijze boven de daadwerkelijke feiten stelt en de media graag negatief publiceert in deze. Bent u echt nieuwsgierig kom het dan ter plaatse bekijken en beoordelen u bent allen ten alle tijden welkom.

  reageer
 • Ewout

   

  Ach ja, die Wiemersma weet van voren ook niet dat hij van achteren leeft. Dat er niks mis is met het hotel wil ik best geloven maar het gaat hier dus om de hotelgasten. Je kunt alles verdraaien tot je een ons weegt maar zoals in reacties al naar voren komt is Bant niet het bruisende hart van de Noordoostpolder, het was een rustig groen dorp.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Beste Wim, allereerst dank je voor reactie, ik doelde inderdaad op jou en had een bepaalde woordkeuze gezocht om een reactie uit te lokken. Ik vind de gemeenteraad namelijk niet de plek om incidenten te bespreken alhoewel ik me kan voorstellen dat jij degene bent die hier in Bant over wordt aangesproken. Echter, de gemeenteraad heeft een vergunning afgegeven voor dit "hotel" en je kon op de klompen aanvoelen wat de invulling zou zijn. Alle goede bedoelingen, danwel mooie woorden, ten spijt maar een hotel op die locatie kan enkel renderen op basis van arbeidsmigranten. Persoonlijk vind ik het maar een beetje mosterd na de maaltijd. De incidenten liggen in mijn ogen bij justitie en naar aanleiding daarvan kan de gemeente eventueel optreden. Ik vind Bant nogal een eind fietsen maar als ik je weer eens ergens tegenkom zal ik me eens voorstellen!! Bedankt voor je sportieve reactie.

  reageer
 • milan oosterhuis

   

  Ik ben het volkomen met je eens!

  reageer
 • polderbewoner

   

  Buiten dat, ik denk dat de gemeente zich moet realiseren en moet toegeven dat deze invulling van het "dorpshuis" geen optie is voor een kleine gemeensschap als Bant. Op deze manier verloederd de leefbaarheid in het dorp, en de bewoners raken hun ontmoetingsplek kwijt, waar in eerste instantie deze cafe- / restaurants zijn voor opgezet! En kom op, als je het van toeristen moet hebben (zoals er beweerd wordt....) dat zal ik maar even achter t oor krabben, want denk niet dat dat rendabel is!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wim van Wegen

   

  Beste "Swiebertje". Je doelt op mij, jammer dat jij je - zoals de meeste mensen die op deze website reageren - alleen anoniem durft te uiten. Als er iemand aan stemmingmakerij doet ben jij het, niet ik, daar getuigt alleen je reactie al. Natuurlijk ben ik familie van de eigenaren van Vakantiepark Eigen Wijze, maar ik kan je verzekeren dat alles wat er speelt rond het voormalige Polderhuis c.q. Hotel Noordoostpolder a) totaal niet interessant is voor Vakantiepark Eigen Wijze; het gaat om een heel andere doelgroep (overigens staan Eigen Wijze en de uitbaters van het hotel op goede voet met elkaar) en b) voor onrust in Bant blijkt te zorgen en wij daar als D66 allerlei vragen, verzoeken en andere reacties op krijgen. Als je even de moeite had genomen om op de website van Hotel Noordoostpolder te kijken zie je onder het menu-item 'Omgeving' zelfs wordt verwezen naar Eigen Wijze. Het is niets meer dan onze politieke verantwoordelijkheid om klachten van bewoners serieus te nemen en de verantwoordelijke politici hierover aan de tand te voelen. Zo werkt politiek, dat hoort bij een democratisch functionerende gemeente. En als je daar problemen mee hebt, hoor ik het graag. Wellicht kunnen we dit alles onder het genot van een lekker kopje koffie bij de uitbaters van het onlangs geopende restaurant Eten bij Nop bespreken? De uitnodiging staat!

  reageer
 • milan oosterhuis

   

  Nee D66 doet dit omdat een van de fractieleden een omwonende is.

  reageer
 • Swiebertje

   

  komt zeker omdat er bij D66 een concurrent van dit hotel zit, anders kan ik deze stemmingmakerij niet verklaren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert