Bedrijven willen snel actie wereldtuinbouwtentoonstelling

ALMERE
Verschillende grote bedrijven en instellingen uit Almere doen een oproep om snel aan de slag te gaan met de plannen voor de Floriade in 2022. Het gaat onder andere om LeasePlan, Ymere, Windesheim en de Rabobank.

Verenigd in het 'Platform est. 036' hebben ze dinsdag een pleidooi aangeboden aan de gemeente Almere en provincie Flevoland. Ook de Bedrijfskring Lelystad heeft zich bij dit appèl aangesloten.

De bedrijven zien in de Floriade een grote kans voor het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid. Hoewel de wereldtuinbouwtentoonstelling pas over 7,5 jaar wordt gehouden, moet er nu al vaart gemaakt worden zegt het 'Platform est. 036'.

reacties (4)

 • Hannes

   

  Waarom zo´n haast. Laten ze het maar proberen, maar niet op de plek waar ze het graag willen hebben. Zorg dat Almere in zijn geheel een Floriade wordt. Kijk maar goed om jeheen en zie waar de verpaupering toeslaat. Almere Poort biedt heelveel mogelijkheden, en kansen.

  reageer
 • tja

   

  deze floriade wordt hoe dan ook een flop. Almere heeft geen aantrekkingskracht, er komen 6 toeristen per jaar, als het zelfs in het mooie Limburg niet kostendekkend kan, dan sowieso niet in Almere

  reageer
 • Saskia

   

  Misschien een idee om de projecten te gaan gebruiken die de 1e jaars studenten op windesheim maken, ik weet onder andere dat er meerdere dingen zijn gekozen om te doen zoals budgettering, financiering, risicomanagement etc. Deze projecten kunnen misschien voorkomen dat ook deze Floriade een flop word ;)

  reageer
 • Klaas

   

  Nou bedrijven storten maar. Hoe meer u betaald hoe sneller het gaat. De gemeente moet elke euro verantwoorden en dat kost tijd. En wie betaalt, bepaalt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert