Komst Pieter Baan Centrum opnieuw uitgesteld

ALMERE
Het Pieter Baan Centrum verhuist waarschijnlijk pas eind 2016 naar de Oostvaarderskliniek in Almere Buiten. Daarmee is de verplaatsing opnieuw met ruim een jaar vertraagd.

Oorspronkelijk stond de verhuizing gepland in 2013. Nu is duidelijk geworden dat de Oostvaarderskliniek uitgebreid moet worden om de verhuizing mogelijk te maken.

Het Pieter Baan Centrum zit in Utrecht en een deel van de werkzaamheden verhuist naar Flevoland. Het PBC onderzoekt verdachten van ernstige delicten gedurende zeven weken door gedragsdeskundigen. Dit om te bekijken of een verdachte toerekeningsvatbaar is en of er behandeling nodig is. 

reacties (4)

 • George

   

  Hmm. Hoe staat het er nu voor? Ik lees nu dat de bewoners niet mee ongerust zijn naar aanleiding van een praatje van de burgemeester. Dank je de koekoek! De burgemeester is een van de grote voorstanders van de verhuizing. Meer werkgelegenheid en Almere vaker in het nieuws. Overigens vraag ik me af of je er zo blij mee moet zijn als je een 400.000 plus huis in Duckstad hebt en er continue busjes voorbij rijden. Om nog maar niet te spreken over de onbehandelde gedetineerden die nu op een steenworp afstand wonen. Nee, ik ben blij dat ik in het centrum woon. Succes Duckstadmensen!

  reageer
 • Klaas

   

  Ach Stefan, ik zou me meer zorgen maken over de mensen die in de buurt van de OVK wonen. Nu wonen ze naast tbs'ers waarvan het gevaarscriterium tot op zekere hoogte vaststaat. Van de PBCers moet dit nog worden vastgesteld. Nee, het lijkt mij geen prettige gedachte om deze figuren als buren te krijgen.

  reageer
 • bbvd

   

  net als een kasteel schaatsbaan rijdend podium wordt weer niks

  reageer
 • Stefan

   

  Blijft interessant om te zien dat een onafhankelijk instituut waar bekeken wordt of iemand eventueel in aanmerking komt voor TBS gaat intrekken in een TBS-kliniek. Degene die dit bedacht heeft.... Maar goed, elke advocaat zal nu toch zeker aan zijn client adviseren om het onderzoek in het PBC te weigeren gezien de eventuele vooringenomenheid? Iets wat de maatschappij weer veel geld zal kosten. Staatsecretaris Teeven kom hiertegen in actie!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert