Vakbond wil compensatie voor ketelmonteurs

LELYSTAD
FNV Bondgenoten wil dat verwarmingsbedrijf Feenstra uit Lelystad haar werknemers compenseert voor een nieuwe reistijdregeling.

Feenstra wil het personeel dagelijks één uur korten op reistijd. Monteurs en verkopers krijgen daardoor de reistijd van en naar klanten niet meer volledig vergoed.

Volgens vakbond FNV betekent de maatregel een loonwaardedaling van 9 procent. De directie van Feenstra verwarming heeft het verzoek van de vakbond voor een compensatieregeling afgewezen.

reacties (6)

 • Ruud

   

  Wat er in Nederland gaande is, dat de bevochten rechten en afspraken van vele jaren nu plotseling moeten worden afgebroken onder het mom concurentie en moderne tijden. Maar de arbeider laat zich tegenwoordig wel erg makkelijk pakken. Vroeger had je echte vakbonden die direkt stakingen uitriepen, tegenwoordig heb vakbondbestuurders die alleen denken aan een baan na de vakbond b.v. Europarlement,kamer en burgemeester (kok,jongerius,kloos enz. De arbeiders moeten natuurlijk zelf ook wakker worden en niet alles spoorslags pikken.

  reageer
 • Willem

   

  Deze werkgever is alleen maar bezig de kosten te verlagen over de rug van de monteurs.[lees laagst betaalden] en deze manager strijkt binnen kort weer een vette bonus op.daarna kan NUON dit bedrijf zo snel mogelijk verkopen.daar zijn ze al jaren mee bezig maar eerst moeten de cijfers flink opgekrikt worden.

  reageer
 • Bert

   

  Bij Breman hebben ze ook een graai in de reisuren gedaan. Maar slecht gemotiveerd personeel kost meer, dat kwartje is alleen nog niet gevallen bij de witte boorden.

  reageer
 • Piet

   

  Ik zeg ook een uurtje minder werken dan!

  reageer
 • Jake

   

  Kijk, dit is nu een werkgever die misbruik maakt van de situatie! Dit is gewoon diefstal! Over een paar jaar is er weer een chronisch tekort aan technische mensen en hebben ze straks volop werk maar geen goede , gemotiveerde personeelsleden. Die gaan nl dan over naar de concurrent!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gast

   

  Ik zeg actie! Staken!! O nee dat doen we niet meer in Nederland we slikken alles tegenwoordig!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert