Europese prijs voor project A1 - A6

ALMERE
De grootschalige aanpassing van de snelwegen A1 en A6 tussen Diemen en Almere heeft een Europese prijs gewonnen. Het project is uitgeroepen tot 'Best road deal 2013' vanwege de publiek private samenwerking.

De prijs is toegekend door Project Finance International, een toonaangevende organisatie voor internationale projectfinanciering.

De prijs wordt op 5 februari in Londen aan Rijkswaterstaat uitgereikt.

reacties (7)

 • arjan

   

  Ik zit zelf middenin het project. Rijkswaterstaat heeft nog wel wat steekjes laten vallen. Met name in de nazorg van de bewoners, die verplicht moesten verhuizen, de overdracht van werkzaamheden aan de aannemer, en de communicatie met nutsbedrijven, omwonenden, en restpunten, na het sluiten van de deal. Ook de keiharde insteek, de zakelijke benadering en het gebrek aan menselijk begrip, zullen velen zich blijven herinneren.

  reageer
 • dennis

   

  goed dat jij nu al weet dat het hoge kwaliteit is, zonder dat er nog maar ergens asfalt ligt.

  reageer
 • klaas

   

  Dat is de verantwoordelijkheid van de aannemer. Door de contractvorm is hij niet alleen verantwoordelijk om op tijd op te leveren, maar ook binnen het budget en voor het onderhoud de komende 30 jaar. Hij snijd zich dus zelf in de vingers als hij uitloopt of rotzooi afleverd. Daarom zit er ook altijd een buitenlandse aannemer bij de combinatie. Elke nederlandse aannemer zou failliet gaan, als het project niet op tijd af is.

  reageer
 • Andree

   

  Leuk, hoewel het alleen om financiering gaat. Het werk is civieltechnisch gezien ook zeer omvangrijk en van hoge kwaliteit.

  reageer
 • Andree

   

  Wegenbouw lukt altijd binnen budget en meestal sneller dan gepland. De A4 nabij Steenbergen gaat ook een half jaar eerder open.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  heb je tot nu toe (1,5 2 jaar) te klagen dan ?

  reageer
 • weggebruiker

   

  hadden ze beter kunnen uitreiken NA de uitbreiding. Als het project binnen budget, tijd en overlast is gebleven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert