Zorgboerderijen onzeker over toekomst

FLEVOLAND
De Vereniging van Zorgboerderijen Flevoland weet niet of haar cliënten in Lelystad na de jaarwisseling nog dezelfde zorg krijgen als nu.

Vanaf 1 januari wordt de dagbesteding een verantwoordelijkheid van de gemeenten. De gemeente Lelystad wil dat zorgaanbieders intekenen op een hele sector, zoals de ouderenzorg of de zorg voor verstandelijk beperkten. Voorzitter Jan Leentvaar van de Vereniging van Zorgboerderijen vreest dat kleine zorgaanbieders daardoor buiten spel komen te staan. De boerderijen bieden juist zorg aan cliënten met uiteenlopende beperkingen

Leentvaar wil dat de gemeente grote organisaties als Triade of Coloriet oproept samen te werken met de zorgboerderijen, zodat cliënten hun huidige plek kunnen houden.

reacties (5)

 • Sandra Mol

   

  Nee hoor, Adriana, iedere gemeente bepaalt zelf met wie ze een contract afsluiten c.q. wie er zorg mag aanbieden. In Lelystad hebben ze kennelijk in grote groepen zorgvragers (alles over 1 kam scheren) gedacht in plaats van differentiatie naar zorgvragers (in subgroepen denken).

  reageer
 • Adriana

   

  Ik heb begrepen dat vanaf januari volgend jaar deze maatregelen niet alleen voor lelystad gelden maar voor heel nederland

  reageer
 • frits

   

  Tja, de bezuinigingen van het rijk werpen hun vruchten af. De zorg in Nederland zal tot het strikt noodzakelijke beperkt worden. De gemeenten kunnen niet anders.

  reageer
 • bijzonder

   

  toch bijzonder dat juist triade erg druk is om de samenwerking of onderaannemerschappen af te stoten.... samenwerking?? nee als het aan triade ligt niet.....

  reageer
 • Sandra Mol

   

  Met de zorgboerderijen als onderaannemer van een hoofdaannemer als Triade of Coloriet wordt de geboden zorg alleen maar duurder (omdat Triade/Coloriet ook z'n kosten zal doorberekenen), terwijl de gemeenten het juist goedkoper moeten uitvoeren als nu vanuit het rijk. Gelukkig woon ik niet in Lelystad :-).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert