Multi Bazaar Almere failliet verklaard

ALMERE
De Multi Bazaar in Almere Buiten is door de rechtbank failliet verklaard. In juli werd bekend dat de bazaar een moeilijk eerste jaar achter de rug had. Het liep in de eerste weken storm, daarna halveerde het bezoekersaantal. De bazaar is gevestigd in een aantal leegstaande winkelpanden in Doemere.

Curator Gijs Kuijper laat weten dat de bazaar komend weekend niet meer open zal gaan. Standhouders die nog spullen in het gebouw hebben staan, krijgen de mogelijkheid deze op te halen. Het ziet er volgens de curator niet naar uit dat een doorstart mogelijk is. Er hebben zich daarvoor geen kandidaten gemeld.

Volgens de curator is de voornaamste oorzaak van het faillissement het teruglopende aantal standhouders. De bezoekersaantallen vielen nog wel mee, maar veel mensen kochten niks en kwamen alleen kijken.

reacties (32)

 • .\/\.

   

  Vissie?

  reageer
 • Uk

   

  Klopt, en veel gericht op de Allochtone Nederlander.

  reageer
 • yvon

   

  Bij ondernemen mislukt er wel eens wat. hoort erbij. Als het aan de chagerijnen ligt , doen we helemaal niets. Want iets positiefs proberen te doen kan allen maar mislukken toch. Lekker allemaal in een hoekje zitten en over anderen klagen is veel fijner.

  reageer
 • .\/\/.

   

  hoe zit dat met visie?

  reageer
 • Frans

   

  Deze bazaar was gedoemd te mislukken, er zijn maar weinig winkels waar nog iets te doen is, Spaan kasten centrum, Bo concept en Sanidump zijn nog interessant voor de koper, goede materialen, veel kennis en zeer aantrekkelijke prijzen. Helaas geen horeca op het binnenplein, maar het is te hopen dat er weer winkels bijkomen, waarschijnlijk komt beterbed en de verlichtingwinkel naar DOEMERE. Bv bij Sanidump krijg je de dagkaart vergoed bij een aankoop, zo kun je de hele dag in ALMERE buiten parkeren. Ik vond dat een heel goede bedrijfsvoering.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • yropjret

   

  veel overjarige troep duurder dan bij action duurder en minder gezellig dan Dapper markt arrogante verkopers ( als die al te vinden waren bij hun kraam) te veel zelfde aanbod(voornamelijk gsm accessoires)

  reageer
 • Johan

   

  Gezond verstand??

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Ik ben er 1 keer geweest.Wat mij het meest opviel was dat er bijna geen eigenaar achter zijn kraam te bespeuren was.Ook liep er nauwelijks publiek.Het aanbod was een bazaar onwaardig.Het zat er wel in dat dit ging mislukken.Maar ja wat gaat er wel goed in Almere? Heel veel bluf waar niets van terecht komt.

  reageer
 • Jan

   

  Wel jammer was wel leuk daar kwam er graag wat ben ik blij dat die man een winkel is begonnen met zijn e-cigearet

  reageer
 • Sandet

   

  Ben er 1x geweest. Wat een zooitje!

  reageer
 • Marc van Rooij

   

  Het is heel goed dat betaald parkeren de spreekwoordelijke druppel is, alleen denk ik dat het concept va doemere in de vorm zoals het ooit bedoeld was al lang over de houdbaarheidsdatum is. Maar als je dat echt wilt weten moet je alles meenemen en alles bekijken. positionering en doelgroep bepaling, wat wil je er mee en wat kun je ermee. zoals gezegd moet je dit bekijken vanuit een hoger perspectief en niet van het invullen van deelgebieden, het is altijd een samenloop van vele factoren, waar parkeren er misschien 1 van is

  reageer
 • Sander

   

  Ben er 1x geweest. Wat een zooitje!

  reageer
 • frank

   

  zonder een kloppend hart met leuke(re) winkels krijg je hier niets van de grond. Leuke 'betaalbare' winkels hetgeen publiek aanspreekt. Komt dit niet is alles gedoemd te mislukken.

  reageer
 • hk

   

  Misschien heeft dat ook wel invloed gehad, maar voor mij was de reden dat ik na 1 bezoek nooit meer terugkwam puur het aanbod van hoofdzakelijk troep tegen een idioot hoge prijs en aanbieders die je straal negeren!

  reageer
 • Jacob

   

  O ja van de week ging er ook al een loterij niet door.

  reageer
 • Jacob

   

  Ook weer mislukt zoals alles in Almere.Volgende project zal de Floriade wel zijn.

  reageer
 • zwaan

   

  er stonden verkopers die echt dachten dat de klanten achterlijk waren, oude drogisterij producten die meer kosten dan bij het kruidvat en een tapijt verkoper die dacht dat hij een winkel in de pc hooft straat had zulke belachelijke prijzen

  reageer
 • Riek

   

  Was alleen troep te koop,geen wonder dat het over de kop gaat

  reageer
 • gerritje

   

  Kijken, kijken en niks kopen.

  reageer
 • Serge

   

  Je strooit 3x met het woord visie, waardoor duidelijk wordt dat jij in ieder geval geen inzicht hebt om teksten duidelijk over te brengen.

  reageer
 • Fras

   

  Nee, mij verbaast het niet. Erg voor de eigenaar maar het had nou niet echt een vernieuwende functie. Armoe!

  reageer
 • Ik

   

  Door die bazaar ging de rest van de winkels ook op zondag open ( de meeste in ieder geval ) Blijven die nu wel elke zondag open of word dat weer de 1e zondag van de maand ??????

  reageer
 • michael

   

  Multi bazaar is toch geen goede oplossing. De gemeente moet eerst eens samen met de ondernemers een duidelijk beleid gaan maken en problemen gaan oplossen, die oversteek bij Lidl en AH is echt een domme zet... je ligt daar sneller op een moterkap dan je denkt hoor, dat veldje naast het station waarom ??? zie de problemen die er in stad gaande zijn gemeente !! en die busbaan door het centrum heen... gemeenteambtenaren ga eens kijken wat voor een problemen dat geeft of zie anders het stadhuisplein bij die oversteek. En dan toch doemere is toch echt geen goed gedeelte van het geheel oude meuk is het eerder waar zijn mooie grote ruiten voor zonlicht en inkijk etc. maar de huur zal er wel te hoog zijn anders hadden er al genoeg winkels ingezeten. En betaald parkeren daar zijn ze in stad veel creatiever in hoor de ondernemers.

  reageer
 • Paul

   

  De voornaamste oorzaak is de invoering van betaald parkeren geweest !! Voor dat dit werd ingevoerd was het altijd druk in Doemere/winkelcentrum en moest je rondjes rijden voor een parkeerplek .

  reageer
 • Sja

   

  Nou het was te verwachten inderdaad. Maar vind het wel jammer. Ik ben er n paar maanden terug voor het laatst geweest en toen liep er al niemand. In een van die "hallen" waren m'n man en ik de enige bezoekers en de verkopers zaten met z'n allen bij elkaar te kletsen. Op zich niet gek als er geen klanten zijn maar we werden zowat naar buiten gekeken. Eens zien wat er nu komt.

  reageer
 • tja

   

  zo kom je er wel #not beetje roeptoeteren over visie? Alsof alles vanachter een bureau en plannenmakersborden te regelen is. Vaak kost dat alleen maar meer geld en komen er conclusies uit die iedereen nu al kan verzinnen.

  reageer
 • peter

   

  was te verwachten. Kijk als je zoiets wilt openen dan moet je dat net als 10 jaar a 15 jaar geleden gewoon in een loods doen en dat dan 8 keer in de maand dus zaterdag en zondag. mijn oom was toen eigenaar van de rommelmarkt in de vaart. dat liep erg goed. ja zoiets kan wel maar niet in een heel duur huurpand want dan ben je alleen maar bezig om de huur te betalen in plaats van winst te maken om meer dingen te investeren.

  reageer
 • frits

   

  @frank totaal niet het is niks, het was niks, en het is het ook niet geworden.

  reageer
 • winkelier

   

  De betaalde toegang, is een korte periode geweest, en de kosten voor betaald parkeren is de strop voor hen geweest! zonde.

  reageer
 • frank

   

  is er iemand die dit verbaasd?

  reageer
 • Marc van Rooij

   

  Jammer dat er weer een initiatief mislukt. Een duidelijk visie en een integrale strategie met een duidelijk uitvoerend beleid voor het hele gebied Almere buiten is noodzakelijk. Reactieve "creatieve" beleid en uitvoering in de vorm van promotie alleen zal nooit de oplossing kunnen zijn voor Almere Buiten. Er moet een algehele visie komen op basis van een toekomst visie daar moet een duidelijke strategie aan gekoppeld worden. Zaken als leegstand, bouw, winkelbeleid, parkeerbeleid, wonen en positioneren enz. moeten daar integraal in worden meegenomen. Ook de vraag of het winkel gebied van Almere buiten een lokale functie moet vervullen of ook een functie voor omliggende gemeentes (o.a. Huizen, Zeewolde en bv de rest van Almere) is van essentieel belang. Het ontbreken van een breed gedragen visie en strategie lijdt er toe dat we veel geld uitgeven aan reactieve promotionele activiteiten die de doelgroepen niet bereiken, en waardoor er een leegloop plaatsvindt van ondernemers in Almere buiten.

  reageer
 • Sem

   

  Zonde, ik vond het een ontzettend leuk initiatief en ging er minimaal 1x per maand heen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert