Studentenhuisvesting aan regels gebonden

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat regels opstellen voor studentenhuisvesting. Tot nu toe bestond daarvoor geen beleid.

Om overlast voor buurtbewoners te beperken en de veiligheid in studentenhuizen te bevorderen, worden er nu regels opgesteld. In een woonwijk mogen niet meer dan zes studenten in één huis wonen. Bovendien moet de afstand tussen studentenwoningen minstens honderd meter zijn.

In het buitengebied wordt grootschalige studentenhuisvesting wel toegestaan. In speciale studentenpanden mogen maximaal zo'n 200 studenten wonen.

reacties (10)

 • Anita

   

  Nou lekker dan: sinds gisteren zit er aan de Oeverloper nog een studentenhuis bij nu dus op 35 en 37! En dit terwijl er op de Grutto 115 en 117 ook al twee studentenhuizen zitten. Daar zit alleen een steeg tussen en die steeg is echt geen 100 meter breed!! hoezo regels straks... En wat denk je van parkeren met zes studenten per huis!

  reageer
 • Rinus

   

  Regels voor Poolse studenten?

  reageer
 • janos

   

  studenten moeten ook ergens wonen maar moeten zich aanpassen aan de woonomgeving en zich aan de regels houden. het voordurend feesten en overlast bezorgen in een woonwijk kan niet er zijn mensen die vroeg op moeten. Pas je aan en wordt een goede buur wees mens en geen beest student zijn is geen vrijbrief voor alles moet kunnen lang leven de lol.

  reageer
 • OT

   

  En wat gaat er gebeuren met de al meerdere studentenhuizen binnen de 100 meter? Succes gemeente!

  reageer
 • willy

   

  Voor de gemeente Dronten is het te hopen dat men rekening gehouden heeft met een lagere WOZ-waarde en Planschade voor omwonenden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bewoner

   

  Die huizen zien er vaak niet uit en sorry hoor maar ze moeten zich wel aanpassen mensen die met hun kindjes in een leuk koophuisje wonen vinden die drankpromotie en sexartkelen voor het raam niks

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Aha daar kan weer een "convenant" opgemaakt worden. Ons huidige college is gek op dat soort dingen,het zijn juridische termen en het komt er daarna op neer dat er KEIHARD opgetreden kan worden. Een klein voorbeeld' stel er word teveel lawaai gemaakt.. In de convenance staat dat dat niet mag. Nou dan is er geen waarschuwing nodig.. je kan gewoon nachtje brommen als je niet op je woorden past als de 'bobo' aanwezig is. Dronten geeft je de ruimte... enkel als je de juiste mensen ken.

  reageer
 • Tim

   

  wat zielig weer! De commerciële agrarische hogeschool loopt zeker weer ergens geld mis! Een straal van 100m? gaan ze de hele drieslag zeker vol bouwen met te dure studentenkamers!

  reageer
 • zeilen op de wind van morgen

   

  wat kansloos, beste lobby geweest van de cah als je de laatste alinea leest.

  reageer
 • Sam

   

  Belachelijk, ik zou het niet erg vinden als er naast mij meer dan 6 studentes zouden wonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert