Inwoners Ketelhaven slepen mestdrogerij voor rechter

DRONTEN
Inwoners van Ketelhaven willen dat de verleende vergunningen aan mestdrogerij Komeco van tafel gaan. Dat bleek tijdens de zitting bij de bestuursrechter in Utrecht.

De provincie Flevoland verlengde deze zomer de gedoogbeschikking met 1 jaar.
Omdat Komeco meer mest wil verwerken wil het bedrijf zeker 6 miljoen euro investeren in een hoge schoorsteen.

Omwonenden, die zeggen dat ze al jaren in de stank zitten, willen eerst weten wat de schoorsteen uitstoot. Ze vrezen voor hun gezondheid. Volgens de Omgevingsdienst, die de vergunningen verleende, loopt de uitstoot juist terug. De bestuursrechter doet eind oktober uitspraak.

reacties (5)

 • Dennis

   

  Deze fabriek heeft 6 jaar stilgelegen. Dus niet iedereen die in ketelhaven woont wist hiervan af. Maar dan nog, de fabriek houdt zich niet aan de normen die gelden voor dit soort fabrieken en die eigenlijk voorwaardelijk zijn voor een vergunning. Ze hebben al meerdere jaren de tijd gehad om zich wel aan de normen te houden en ze vertikken 't gewoon. En wat betreft 'gedoe om een luchtje': wat die fabriek uitstoot is schadelijk voor de gezondheid, dus het gaat hier wel om iets meer dan een luchtje.

  reageer
 • Oud Werknemer

   

  Wat een drukte om een luchtje. Vijftig jaar geleden stonk het daar echt, eerst van gras en luzerne en later heel erg van de mest. En nu, het ruikt er een beetje. Wat een drukte om een luchtje.

  reageer
 • pionier

   

  de drogerij is daar sinds 1963 gevestigd !!! wie in ketelhaven wil wonen kon dat dus weten ! nu gezamenlijk bedrijfje (weg) pesten ? schaam je !!! de omgekeerde wereld !

  reageer
 • yes

   

  volgens mij stond die drogerij er al voordat die mensen daar gingen wonen

  reageer
 • Ron

   

  Het is overal wel wat. Ketelhaven heeft rust en mooi aan het water. En ja je ruikt er weleens wat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert