Fietsenstalling treinstation wordt uitgebreid

DRONTEN
De fietsenstalling bij het treinstation in Dronten wordt uitgebreid. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

Er komt een extra stalling met 400 plekken, omdat er in de bestaande stalling veel te weinig ruimte is. Veel reizigers klaagden bij de gemeente dat ze hun fiets niet kwijt konden.

De nieuwe stalling kost bijna een half miljoen euro. Het grootste deel daarvan wordt betaald door Prorail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De gemeente zelf zal nog zo'n 50.000 euro bijbetalen. Dat is minder dan de eerder geraamde 127.000 euro, omdat Prorail meer betaalt dan eerder de bedoeling was.

reacties (9)

 • Mona

   

  Dit is een heel mooi voorbeeld van trtisparanane in de keten! Ik heb een bezoek gebracht aan de schoolboerderij nadat ik gevraagd had hoe de varkens nu leven. Caroliene heeft mij samen met een student te woord gestaan en dat was als burger erg leuk om uitleg te krijgen. Kortom; dikke pluim voor dit initiatief!

  reageer
 • JacQ

   

  prima plan...was best krap nu alle scholieren weer begonnen zijn en onze vakanties ook weer voorbij zijn. Ben er blij mee...en ik stal me fiets aan de kant van de brandweer achteraan. Maar de fietsen zijn ook groter geworden met die kratjes voorop. Nu alleen nog voorrang bij de oversteek voor de fietsers bij de bocht voor de brug over het kanaal richting De Munten.

  reageer
 • Marije

   

  Of leesbrillen. Een soortgelijk bord staat er namelijk, maar er is inderdaad vaak nog plek aan de kant van de brandweer.

  reageer
 • Henk

   

  Er is ruimte zat voor fietsen, even onder het station doorrijden en aan de kant van de brandweer achteraan parkeren. De mens is echter lui en wil voorraan parkeren aan de kant van de Leenbakker. Wellicht moet Prorail een bord kopen waarop staat dat je aan beide kanten kan parkeren... scheelt heel veel geld

  reageer
 • anoniem

   

  Volgens het bericht wordt het grootste deel door ProRail betaalt. De bijdrage van Dronten is in verhouding relatief klein. 50.000 op een half miljoen. Dus wat zeur je nou? Laat maar zo snel mogelijk met de aanleg beginnen! Het scheelt een hoop ergernis. Je kunt nu nauwelijks je fiets kwijt. Dus niet zeuren en wees blij dat er wat aan het stalligsprobleem wordt gedaan. Het is ook nooit goed. Zeikerds hou je blijkbaar altijd. Extra stalling, ik ben er blij mee! #thinkpositive

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik

   

  En als er niets wordt geregeld voor de burger is het ook weer niet goed. Je had dus liever een stuk gras gehad met een paar bomen?

  reageer
 • boos

   

  absurt bedrag net als die fontijn bij het station van 145.000 euro!

  reageer
 • ns'er

   

  ja...en komend jaar gaan de prijzen weer het reizen met de trein weer omhoog....dus betalen we hem zelf

  reageer
 • Drontenaar

   

  Een half miljoen euro is een absurt bedrag voor een fietsenhok! Geld van de burger uitgeven blijft natuurlijk leuk. Dronten.... kan het ook wat minder?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert