Windmolenplan naar de prullenbak verwezen

FLEVOLAND
Een plan van windmoleneigenaren, grondeigenaren en bewoners van Zuidelijk en Oostelijk Flevoland voor nieuwe windmolens is naar de prullenbak verwezen. De provincie en de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde zijn tot de conclusie gekomen dat het plan niet aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Volgens het plan worden oude windmolens gesloopt en vervangen door grotere krachtiger exemplaren. Omwonenden zouden een vergoeding krijgen.

Hoewel de provincie en gemeenten het plan nu afwijzen willen ze wel blijven samenwerken met de Federatie Windverenigingen Flevoland. Voor 1 november moet er een nieuw plan op tafel liggen.

reacties (13)

 • groene leugen

   

  met de ontwikkelingen in den Haag in het achterhoofd kan het binnenkort wel eens helemaal gedaan zijn met deze geldverslindende hobby. dan gaat hier de vlag uit!

  reageer
 • Albert

   

  Had ik op gehoopt. In ieder geval ben ik het met de provincie eens dat de invulling niet voldoet aan voorwaarden gesteld door de provincie. De bestaande windboeren dachten een eigen invulling te kunnen geven aan het provinciale beleid zodat het maximale rendement in eigen zak verdwijnt. het wordt nog zweten om voor 1 november een nieuw plan te presenteren welke wel voldoet aan de door de gemeente gestelde voorwaarden. Ik denk dat door de opstelling van diverse windboeren het plan gedoemd is tot mislukking

  reageer
 • Molenaar

   

  Was te verwachten met z'n bestuur ze zaten er alleen voor eigen belang

  reageer
 • Inwoner

   

  Alles gaat om geld en macht, boeren zijn niet geloofwaardig meer. Heel sneu die meneer Rennen

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Flevoland kan beter een afbouw en ontmoedigingsbeleid voeren. Het is wel genoeg zo.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andree

   

  Bij sloop moet er maar geen vervanging meer toegestaan worden. Voorts moeten molens dertig jaar oud zijn voor er weer subsidie aan dezelfde eigenaren verstrekt mag worden. Ook zouden particulieren en boeren geen windmolens moeten mogen bezitten. Vergunningen moeten dus niet vernieuwd worden.

  reageer
 • jep

   

  Saartje, je hebt gelijk. Te gek voor woorden dat er in Den Haag eerst zoveel geld over de balk gesmeten moet worden voordat ze zien dat die windmolenboeren alleen maar denken aan hun eigen hachje, en niet aan die verschrikkelijke horizon vervuilende, nationaal erfgoed verpestende windmolens, waarvan nu al bekend is niet rendabel te zijn.

  reageer
 • saartje

   

  Het is een verschrikking als je op de A 27 rijdt vanuit Almere naar Utrecht dan is het enorm landschapsvervuiling de mooie polder verloedert op deze manier en het is nog niet eens bewezen of het rendement oplevert. Hooggeleerde hebben dit al een paar jaar geleden onderzocht. Ik hoop van ganzerharte dat deze nieuwe plannen in de vuilnisbak blijven.

  reageer
 • kees d.

   

  Horizon vervuiling die nog eens niet genoeg energie levert. Boeren, burgers en buitenlui ga over op zonne-energie. Daken genoeg in Nederland. O nee dat kan niet! Zit geen Europese subsidie op.

  reageer
 • even lezen. DIT plan voldeed niet aan de voorwaarden. Binnen een maand ligt er een nieuw plan op tafel.

  reageer
 • brombeer

   

  Zo is dat!!!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Gelukkig dat het niet doorgaat er staan al windmolens genoeg in Flevoland.

  reageer
 • Molenaar

   

  Stelletje prutsers. Je weet de spelregels en dan hou je er niet aan. Ongelofelijk , AMATEURS. Hier is sprake van bestuurlijk falen, hier komen nog financiële claims uit van de leden op bestuursleden. Hier is sprake van falend en misleidend bestuur. Dhr Monsma, "de man" die het allemaal wel wist , hij was adviseur die kan zich helemaal schamen. Dhr Rennen was paar weken ook al zo arrogant dat Dronten zich maar moest aanpassen. Men snapt het gewoon niet, je krijgt een raamwerk/spelregels en daar moet je in werken. Een plan maken, voorstellen en doordrukken terwijl je weet dat je niet aan de regels voldoet. Nu blijkt dat de provincie hun hier al een paar keer op gewezen heeft. Hoe dom en naïef kan je zijn? Ik ben zo teleurgesteld, dit had ik niet verwacht. Er waren collega molenaars die niet lid waren, zij gaan gelijk krijgen, je krijgt het NIET voor elkaar. groeten, Molenaar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert