Vernatting Lepelaarplassen in volle gang

ALMERE
Het Flevo-landschap is druk bezig om de Lepelaarplassen in Almere te vernatten. Er wordt een kade van 3,5 kilometer aangelegd om het water daar beter vast te houden.

Op deze manier blijft het gebied moerasachtig en dat is gunstig voor watervogels. Daarmee voldoet het gebied straks beter aan de Natura 2000-status.

In de kade worden enkele stuwtjes gebouwd om het waterpeil te kunnen reguleren. Het gebied is niet toegankelijk voor publiek.

reacties (7)

 • pepe

   

  Alsof natuurgebieden er enkel zijn voor de mens.

  reageer
 • joop

   

  dan kunnen we er windmolens in zetten, net zo als in het IJsselmeer!!!!

  reageer
 • kees d.

   

  Door inklinken van de poldergrond zijn de Lepelaarsplassen en de Oostvaardersplassen de hoogste gebieden in de polder om te voorkomen dat die gebieden "leeg lopen" worden kades aangelegd en onderhouden. Omdat beide gebieden Natura 2000 gebieden zijn is men verplicht te zorgen dat de gebieden zo blijven. Het is dus geen gehobby maar pure noodzaak. En dit alles voor vogels en andere dieren die van natte graslanden houden. Dus de volgende keer eerst verdiepen in de materie voordat negatief commentaar wordt gegeven.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kunt ook gewoon zeggen dat je een hekel aan natuur hebt, en de boel het liefst zou asfalteren. Waarom genuanceerd doen als je gewoon vindt dat er zware industrie moet komen in natuurgebieden? Waarom niet gewoon gezegd dat je 'deze mensen' van de 'natuurclubjes' minderwaardig volk vindt? Doe niet zo politiek correct, en zeg duidelijk wat je bedoelt!

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Ach, gaat het niet naar je zin jongen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • raymond

   

  Wanneer houdt het gehobby van deze natuurclubjes nu eens op? Ingrijpen in de natuur heeft tot gevolg dat je steeds verder in moet grijpen omdat de natuurlijke gang van zaken verstoord wordt. Stop deze mensen toch eens.

  reageer
 • Nico

   

  Gemiste kans; in het Nationaal Park De Alde Feanen kan je wel met kano's en fluisterbootjes varen. Mensen willen natuurlijk wel wat terugzien van het (gemeenschaps-)geld wat erin wordt gestoken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert