College Zeewolde wil toeristenbelasting verhogen

ZEEWOLDE
Het college van b en w van Zeewolde wil de toeristenbelasting volgend jaar verhogen naar 1,52 euro per nacht. Het gaat om een verhoging van vier cent.

Vakantiepark RCN Zeewolde laat weten de plannen jammer te vinden en is bang dat de verhoging toeristen afschrikt. Ook PvdA/GroenLinks vindt dat er al een grens is bereikt en wil hierover in de gemeenteraad van 7 oktober praten.

De afgelopen jaren was er veel te doen om deze belasting. In 2011 was er een forse verhoging en sindsdien klaagden recreatiebedrijven over een teruglopend aantal gasten. Daarna besloot de gemeente het tarief niet te verhogen.


reacties (9)

 • Pim

   

  Volgens mij zijn al die toeristen helemaal niet slecht voor de middenstand in Zeewolde en door de meest recentelijk verhoging (verdubbeling) is Zeewolde de duurste flevo polder gemeente mbt toeristen belasting geworden. (68 % hoger dan de rest). De resessie is overal voelbaar en je zou verwachtten dat mensen blij zijn met toeristen die geld in je gemeente uitgeven. Wordt dit extra geld echt gebruikt voor het onderhoud aan paden en stranden? Of voor ‘n megalomaan tulpen eiland?

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Wat een herrie om niets, een gezin met vier personen is dus voor een week €1,12 extra kwijt. Daar koop je niet eens een ijsje voor

  reageer
 • jaap aap

   

  € 300 per jaar per gezin belasten ze door, vriezer vol ijsjes.

 • robert

   

  En de terugval komt natuurlijk niet door de recessie volgens de campings.....

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Toeristenbelasting is de grootste lariekoek die er bestaat.Het is er enkel om de gemeentekas te spekken en de ondernemers en hun cliënten in dezelfde gemeente financieel te benadelen.Vanwege de toeristenbelasting heb ik velen op campings zien vertrekken.Naast Zeewolde heeft de gemeente Dronten in de afgelopen jaren de toeristenbelasting flink opgeschroefd.De grootste waanzin is ,dat als je in Zeewolde woont en daar op de camping gaat staan, je geen toeristenbelasting hoeft te betalen.Woon je in Zeewolde en ga je in een andere gemeente, bijvoorbeeld Dronten,met de caravan staan dan ben je ineens een toerist.Andere plaatsen als bijvoorbeeld Almere kennen helemaal geen toeristen belasting.Op een seizoensplaats scheelt deze belasting al meer dan ruim 100 euro!!Geld waar je als recreant of als "toerist"absoluut niets voor terug krijgt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De gedachte zou ook kunnen zijn dat het geld nodig is om infrastructuur te onderhouden voor mensen die niet in de gemeente wonen. Inwoners betalen belasting, waarom 'tijdelijke inwoners' dan niet? Maar mekkeren over vier cent....dat is ook onzin natuurlijk.

 • Gekke Henkie

   

  14,60 per jaar meer. Poeh, dat zal mij een terugloop zijn!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Een verhoging van 4 cent en daar maken we ons druk om?

  reageer
 • moi

   

  je zal maar een jaarplaats hebben in de klei daar. je betaalt je nu al scheel. Krijgt van de fijne gemeente geen enkele voorziening. Zelfs je vuil moet je naar huis brengen. Misschien de recreanten afkopen en een mooie Ijshal beer zetten. Is een mooi plan over in Almere

  reageer
 • Willem

   

  Misschien toch nog eens nadenken over die verhoging! Al een paar jaar hoor ik dat mensen wegblijven van de campings omdat het niet meer te betalen is. Gezinnetjes met kids gaan op zoek naar andere campings waar geen toeristenbelasting wordt geheven. Zeewolde prijst zich zo compleet uit de markt, gemiste kans!

  reageer
 • Lely

   

  Overal heft de gemeente deze belasting, alleen de hoogte is verschillend.

 • Tja,

   

  Lekker voor Centerparcs De Eemhof. Wordt het nog duurder om daar een weekendje heen te gaan.

  reageer
 • 13xx

   

  ff rekenen: ik neem even aan dat een weekeindje van vrijdag tot maandag is. Dat zijn drie nachten die dan drie keer vier cent = 12 cent duurder worden. Ik denk dat er nu een heleboel mensen zullen wegblijven

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert