Grondprijs verlagen om bedrijf te behouden

DRONTEN
De gemeente Dronten wil de prijzen voor bedrijfsgrond verlagen om het bedrijf Bangma Verpakking BV te behouden. Dat melden meerdere bronnen aan Omroep Flevoland.

Het college van b en w geeft als officiële reden dat het doel, om 3,5 hectare grond per jaar te verkopen, niet wordt gehaald. Door de grond goedkoper aan te bieden, hoopt Dronten dat Bangma ervoor kiest een nieuw pand op bedrijventerrein Poort van Dronten te bouwen.

Bangma wil niet reageren, net zo min als verantwoordelijk wethouder Ton van Amerongen. Donderdag wordt in een raadscommissie over het voorstel gesproken.

reacties (13)

 • Burger

   

  Weer zo,n typisch staaltje vriendjes politiek, volgens mij worden er te vaak afspraken onderling gemaakt. Wij ondernemers hebben wel de hoofdprijs moeten betalen, wat doet de grondprijs straks voor ons word deze meegetrokken naar een lagere m2 prijs bij verkoop. Het nieuwe industrie terrein was weer zo,n prestige project allemaal panden die leeg stonden en staan, maar Dronten koopt boerderijen op voor bakken geld, en daarna staat alles jaren stil, dat is toch kapitaal vernietiging van de burger en veel te hoog gegrepen voor deze gemeente.

  reageer
 • Hans

   

  En dan staat er 1 bedrijf op industrieterrein de Poort. Lijkt op Lelystad waar de BMW dealer op een groot niet te verkopen stuk industrieterrein zit. Waarom niet Bangma grond aanbieden op het gewone industrieterrein daar ligt nog vele m2 grond braak. straks dus twee industrieterreinen die allebei niet/nooit klaar zijn. Risico voor de gemeente is dat Bangma voorlopig de enige ondernemer is maar de gemeente wel het hele industrieterrein moet onderhouden omdat Bangma daar zit. Nu kunnen er schapen lopen en heeft de gemeente geen dagelijks onderhoud.

  reageer
 • Serge

   

  Lijkt me dat OF hier eens dik in gaat duiken. Dat is hun taak en daarvoor krijgen ze ook veel belastinggeld.

  reageer
 • burger

   

  Dit is verkapte staatssteun en zo verboden en illegaal als wat!

  reageer
 • berend

   

  eindelijk lijkt Dronten het te gaan snappen...Kijk eens naar de industrieterreinen van gemeentes om ons heen. Overal word flink gebouwd en uitgebreid!!! Dronten gebeurt al jaren niets!! Onze gemeente is ingedut en een Pioniersgemeente onwaardig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Poe

   

  Hoeveel banen gaan verloren als Bangma verhuist? Wat zijn de kosten voor de gemeente? Pas als dat bekend is kan je hier over oordelen.

  reageer
 • Ron

   

  Bij nader inzien valt die korting wel mee. Zaterdag bij Leen Bakker was het 20 procent op alles.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Verkapte subsidie?

  reageer
 • Drontense

   

  Helemaal mee eens waren we allemaal maar vriendjes !! Zonde dat het stuk bos weg is gehaald is overal genoeg plek en veel leegstand. De gemeente Dronten moest toch bezuinigen !

  reageer
 • Ron

   

  Kan dit tot op de bodem worden uitgezocht ?

  reageer
 • Ook een Drontenaar

   

  De grondprijs moet niet alleen voor Bangma verlaagd worden maar voor alle bedrijven. We kunnen allemaal roepen vriendjespolitiek dit en dat maar uit eindelijk heeft het bedrijf ook een hoop personeel. Is sponsor van meerdere evenementen en clubs. Voor alle duidelijkheid ik hem nul belang in Bangma en ken die beste man ook niet persoonlijk. Dronten had gewoon nooit het nieuwe industrieterrein moeten klaar maken, Eerst de overige kavels maar eens kwijt raken of de oude industrieterreinen herbestemmen/indelen.

  reageer
 • Snorretje

   

  Bangma heeft een dikke vinger in de pap bij het B&W. Heel gek dat hij de grond dan ineens goedkoop mag kopen...

  reageer
 • Drontenaar

   

  Wat een onzin. misschien moet er gewoon eens erkent worden dat niemand in Dronten wil zitten in plaats van zulke belachelijke dingen te doen. En dan ook meteen stoppen met die panden die worden gebouwd waardoor het prachtoge groen langs De West gekapt moet worden! Dat gebeurt ook alleen omdat de heer B. goede vriendjes is met de burgemeester. Maar daar schijnt alles uit te bestaan in Dronten, allemaal vriendjes politiek.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert