Geen kinderpardon voor Boris en Aleksandar

ZEEWOLDE
Het gezin uit Zeewolde dat in aanmerking wilde komen voor een kinderpardon, heeft dat niet gekregen. Dat schrijft staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie in een brief aan burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde.

Het Servische gezin dat bestaat uit moeder Vanja Pokusevski en haar zonen, Boris en Aleksandar van 4 en 7 jaar, kan voorlopig nog in Zeewolde blijven. Er loopt nog een rechtszaak over de verblijfsvergunning waardoor het gezin in ieder geval tot de uitspraak van de rechter kan blijven.

Burgemeester Gorter had eerder gepleit voor een verruiming van de kinderpardonregeling. Zo worden asielkinderen die langer dan 5 jaar in Nederland wonen, toch uitgezet als zij onder toezicht van een gemeente staan en niet onder toezicht van het Rijk. Dit was ook het geval bij het gezin in Zeewolde.
 
Foto van Aleksandar en Boris: Arthur de Leeuw

reacties (9)

 • henk

   

  als je beter had gelezen en of opgelet wist je dat ze niet hier waren geboren en moet je niet eerst hier 5 jaar wonen zonder juiste documenten

  reageer
 • maan

   

  Waar haal jij de info vandaan dat deze kinderen niet in Nederland geboren zijn en dat de moeder niet werkt? Hoeveel Nederlanders zitten er niet thuis en vinden geld vangen en niets doen wel lekker makkelijk? Waarom kunnen mensen zich nou niet verplaatsen in het kind zelf. Deze kinderen moeten straks allemaal naar een land die ze niet kennen, de taal niet beheersen en het onderwijs niet zo is geregeld als in Nederland. Ooit komt er een tijd dat wij ook moeten vluchten en dan ben je ook blij dat je opgevangen word!! En dan hoop je misschien ook daar te mogen blijven!

  reageer
 • henk

   

  zijn hier naartoe gekomen niet geboren niks hier. en als ze hier konden wennen is dat koek en ei in eigen land nu wordt alleen maar uitkering getrokken. en hardwerkende mensen bestraft omdat voor dit soort mensen geld nodig blijft en daardoor alles duurder wordt omdat te kunnen bekostigen.

  reageer
 • Wim

   

  Lees de tekst dan nog maar eens goed.....

  reageer
 • ris

   

  Daar gaat het volgens mij niet om.. die kinderen zijn opgegroeid hier, ze zijn gewoon Nederlands..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • adv

   

  mooi dat deze kinderen weer met hun familie en landgenoten herenigd mogen worden.

  reageer
 • Ramon Nieuwenburg

   

  Moeder Vanja komt uit Kosovo en kinderen Aleksandar en Boris uit Nederland . En ze hebben niets te maken met Servië, , en wat vakantie betreft Wim is van harte welkom in haar huis in Kosovo als die maar tenminste eerste toestemming krijgt van nieuwe eigennar of bezetter .

  reageer
 • Mona

   

  Ik vind het veel te lang duren in de procedures, maar ben het geheel met je eens. Servie is zelfs een top vakantie land.

  reageer
 • wim

   

  in servie is toch geen gevaar meer?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert