"Geen geld voor speciale bushalte"

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft geen geld voor de aanleg van een speciale halte bij het station voor internationale busverbindingen. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van Leefbaar Lelystad.

Volgens fractievoorzitter Jack Schoone bieden busbedrijven steeds meer diensten aan tussen grote en kleine plaatsen in Europa. Hij denkt dat een dergelijke halte ook goed is voor de toeristische sector in de eigen regio.

Het college laat weten dat als de ontwikkelingen bij het vliegveld een vlucht nemen er misschien nieuwe mogelijkheden ontstaan. Dan zou de gemeente contact kunnen opnemen met verschillende aanbieders of zij interesse hebben in een halte in Lelystad.

reacties (17)

 • -Z-

   

  Eurolines zou in Lelystad een beter stop hebben dan in Almere, hoewel een route met stops in beiden pas echt interessant zou worden. Misschien levert het niks op, misschien komen er zo per week eerst maar 10 toeristen een uurtje, misschien dat later via Lonely Planets etc er een Flevoland route gaat ontstaan. Een nieuwe toeristenstroom die Flevoland nog niet kent. Een toeristenstroom die zich juist door Flevoland wel eens aangesproken kan voelen. Bouwen die halte, samen met Almere. Steek hier maar provinciaal toerismegeld in, zoveel kost het helemaal niet. De PR door vermelding in reistabels, boeken en reisverslagen is onbetaalbaar duurder.

  reageer
 • frits

   

  Geen idee, we kennen u niet, weten dus ook niet waar u meer uzelf kunt zijn. Lelystad is overigens niet de enige plaats waar mensen zichzelf kunnen zijn.

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Ik woon niet in Lelystad voor de gezelligheid maar omdat het hier fijn leven is. Waar kan ik meer mezelf zijn dan hier?

  reageer
 • Bewoner

   

  het centrum aantrekkelijk aken, fietsen weg van het stationsplein en verplaatsen achter de rechtbank.

  reageer
 • reiziger

   

  Wat een oud filmpje. op spoor 4 staat nog de voorganger van de DDZ/NID zo uit mn hoofd als IC naar Amsterdam Centraal. tijd voor vernieuwing of. dit is al op zn minst 2 jaar oud

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Als Lelystad toeristen wil aantrekken mogen ze wel eerst iets gaan doen aan de gezelligheid want dat is er totaal niet.

  reageer
 • Busreiziger

   

  Overbodig en onzinnig voorstel. Hoe kom ik in de belangstelling als politieke partij.

  reageer
 • Rinus

   

  Wat is de relatie met de luchthaven, als je kan vliegen heb je toch geen bus nodig?

  reageer
 • frits

   

  Volgens mij is de eerste vraag of die bedrijven wel geinteresseerd zijn in Lelystad. Als ze dat zouden willen, kunnen ze nu al in Lelystad stoppen. Er zijn namelijk heel veel plaatsen waar zo'n bus gewoon net als iedere andere auto mag stoppen. Ze stoppen echter niet in Lelystad, dus is Lelystad blijkbaar niet boeiend genoeg voor de internationale busbedrijven.

  reageer
 • Bart

   

  meer dan wat stenen, een paal en een pad naar de halte is niet nodig. er is vast wel geld maar men wil dat hier niet aan uitgeven

  reageer
 • Gast

   

  Afgelopen week een zeil wedstrijd(je) geweest daar moest wel geld ingestoken worden was goed voor de naamsbekendheid .. Maar ja geen bushalte want stel dat die mensen met die speciale bus volgend jaar willen komen .. Ja helaas geen geld voor een bushalte.. Maar wel een top zeil wedstrijd in Lelystad wat was het druk... Maar goed Lelystad durft niks we wachten dat de economie aantrekt .. Want dan moeten we investeren .. Maar dan loop je weer 10 jaar achter ...zo jammer...

  reageer
 • Ik hoor de laatste tijd, dat Lelystad bruist. Zoals het er nu naar uit laat ziet bruist Lelystad alleen maar leeg Zonde er zijn toch mogenlijkheden er dit is er een.

  reageer
 • Flip

   

  Wat zou dat nou kosten, om zo'n strookje asfalt neer te leggen op het braakliggende terrein tussen Hanzeborg en station ? Of om dit te laten bestraten als werkproject voor het R.O.C. En wat zou het de gemeente opleveren ?

  reageer
 • vergeleken al dat geld wat over de balk wordt gesmeten wat kost nou een bushalte! Hoe uitgebreid moet zoiets nou zijn.

  reageer
 • Es

   

  Er is nog een bushalte vrij. Staat vaak een auto te lossen. Daar kan morgen al een bus stoppen. Zijn er maar 3 of 4 per dag.

  reageer
 • geert

   

  dit is echt enorm jammer, we moeten als stad kijken naar de perspectieven, en ons niet bezig houden met de ontwikkeling van of de haven of het vliegveld. want als dat niet doorgaat hebben we niets, want lelystad zet alles in de koelkast TOTDAT alles ontwikkeld is

  reageer
 • ikke

   

  waar heeft lelystad wel geld voor ohja geld uit de zakken trekken van de mensen en de huurders van huizen en winkels en dergelijke zodat hier niet veel over blijft en de bedrijven blijven ook weg

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert