Woedende Alders wilde Dronten boycotten

DRONTEN
Kabinetsadviseur Hans Alders heeft de gemeente Dronten enkele weken geleden willen wegsturen van de Alderstafel, het overleg van de overheden over de uitbreiding van Lelystad Airport. Dat bevestigen diverse bronnen aan Omroep Flevoland.

Alders was woest over de kritische houding van Dronten. Die heeft deze zomer in een zienswijze het ontwerp-luchthavenbesluit over Lelystad Airport afgewezen. Wethouder Piet Bleeker noemde dat besluit in juli zelfs onrechtmatig. Alders wilde daarom niet meer verder praten met Dronten en de vertegenwoordigers wegsturen, maar de wethouder bleef zitten.

De gemeente Dronten komt dinsdag met een brief over het voorval. Hans Alders wil niet reageren.

reacties (31)

 • Jan

   

  Ik wordt zolangzamerhand doodziek van de politiek en het gelobby. Belangenverstrengelingen, vriendjespolitiek en boos worden als iemand je plannetjes door heeft. Of uit de wind houden bij schandaaltjes zoals Opstelten doet met Demmink. Of Donner die kritische gevangenisdirecteuren dreigt met ontslag. Nu weer een lobbyist die boos wordt. Ik geef ze groot gelijk. Winstbejag over de ruggen van bewoners, flora en fauna moet maar wijken door de strenge regeltjes ineens niet meer van toepassing te laten zijn. Ik herinner me nog de boom van Rosenmuller in het (wijlen) bulderbos.

  reageer
 • wim f.m. jacobs

   

  Wat een zielepoot, die Alders. Oftewel de arrogantie van de macht. Alleen zijn mening/idee telt, een afwijkende mening wordt niet op prijs gesteld. Democratie in Nederland anno 2014!

  reageer
 • Drontenaar

   

  helemaal mee eens!

  reageer
 • Sander

   

  Dat kan door meer dingen komen, immers bijna 1 op de 2 mensen krijgt ooit kanker in zijn leven. In armere gebieden rookt/drinkt men over het algemeen meer, wat logischerwijs voor een enorm aantal kankergevallen zorgt (met name alcohol) En de gebieden onder de vliegroutes van schiphol staan nou niet al te best bekend wat dat betreft... No offence.

  reageer
 • wim

   

  Inderdaad. Zolang je ja zegt mag je meebeslissen. Zodra je niet in de lijn loopt die men wenst, wordt er niet meer geluisterd en wordt je uitgesloten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wim swifterbant

   

  Inderdaad, er zijn ook mensen die niet met het vliegtuig op vakantie gaan. Niet iedere Nederlander gaat 3 weken met een goedkope vlucht naar een goedkope bestemming in een Turks resort. En ja, ook klagers willen werkgelegenheid, maar misschien niet ten koste van alles.

  reageer
 • Jaap

   

  En ik wil werkgelegenheid voor de regio en net zoals velen van jullie goedkoop op vakantie kunnen gaan.... Met het vliegtuig! Werkgelegenheid betekend minder uitkeringen waardoor geld overblijft om in maatschappelijke projecten te kunnen steken, meer toeristen in de regio wat geld oplevert al dan niet door toeristen belasting. Nee de klagers gaan niet met de auto of vliegtuig op vakantie maar op de fiets.

  reageer
 • janos

   

  beste Dennis, leuk dat je ook reageert alleen jammer dat je niet weet waar het om gaat. De uitbreiding schiphol die in Lelystad zal plaatsvinden zal voornamelijk cargo zijn...zware vrachtvliegtuigen met enorme roetuitstoot bij landen en stijgen. En ja...ik ben nog nooit met een vliegtuig op vakantie geweest en draag dus niet bij aan vervuiling en krijg niet het idee iets te hebben gemist.

  reageer
 • Cor

   

  Als alle inwoners van Dronten 1 x per jaar zouden vliegen dan heb je het over maximaal 200 vliegtuigen per jaar. Staat niet helemaal in verhouding tot de overlast door 45.000 vliegtuigen of wel? En die banen door het vliegveld, laat me niet lachen, u werkt zeker bij de gemeente Lelystad?

  reageer
 • tamara

   

  dat gezeur over werkgelegenheid...jullie doen net alsof alle mensen uit de polder en omgeving daar aan t werk kunnen! niet dus en vergeten jullie maar even voor het gemak dat er ook banen verdwijnen door het plan vh vliegveld?!!?

  reageer
 • uhm

   

  GO DRONTEN!!! Er zijn al genoeg jaknikkers!

  reageer
 • Soraya

   

  Dit zegt veel over Alders, en de wijze waarop hij de lokale politiek wil negeren. Complimenten voor Dronten, dat zich niet laat intimideren en chanteren. Daar kan Lelystad nog wat van leren.

  reageer
 • Henk

   

  Jaap niet de mensen uit Dronten zijn slechte verliezers, maar Alders is de slechte verliezer hij weet drommels goed dat de uitbreiding van Lelystad Airport onverantwoord is.

  reageer
 • Klaas

   

  Alders kan geen kritiek verdragen en wil koste wat het kost zijn zin doordrijven. Die houding had hij ook tijdens de verschillende informatie avonden. Tegenstanders werden regelmatig de mond gesnoerd. Hij hoort een onafhankelijke positie in te nemen, maar dat doet hij dus niet hij is nu een lobbyist en dat is niet de opdracht die hij heeft gekregen. Hij is aangesteld om de discussie over de uitbreiding te organiseren en te begeleiden en niet om de plannen door te drukken, wat hij nu dus duidelijk doet. Daarbij schroomt hij niet pertinente leugens te verkondigen.

  reageer
 • Maarten

   

  Dhr Alders was geen milieuminister maar minister voor zijn milieu! Beinvloeding van besluitvorming via hem is er niet. Zolang vermeend ( en nog steeds niet onderbouwd!) geld verdienen boven gezondheid en algemeen welbevinden gaat blijft het neoliberalisme een vloek in deze samenleving waar onze kinderen straks de wrange vruchten van plukken. en dat om schiphol als hub te handhaven tegen beter weten in!

  reageer
 • Eagle

   

  Ik kies voor schone lucht in Dronten!! Sluiten dat vliegveld. Het levert alleen maar ellende op. Welzijn en voorkomen van gezondheidsschade gaat bij mij boven vermeend economisch voordeel!! Hulde voor de opstelling van onze wethouder.

  reageer
 • Hendrik

   

  Een groot compliment voor de gemeente Dronten en de wethouder! Ze hebben het bij het rechte eind. Alders probeert met zijn Machiavelli tactiek de partijen onder druk te zetten, zoals hij het hele proces heeft gedaan. Hopelijk houdt de gemeente Dronten de rug recht!

  reageer
 • Dennis

   

  Maar wel lekker allemaal met het vliegtuig op vakantie gaan en dat er werkgelegenheid, ook voor Drontenaren mee gemoeid is, maakt ze geen zak uit. Hoezo wel willen profiteren van de lusten maar niet gezamenlijk de lasten willen dragen!!

  reageer
 • mattie

   

  Er zijn geen verliezers ! Dronten komt op voor de overlast enz. enz. dat is beter dan over je heen laten lopen. Geen Drontenaar zeker !

  reageer
 • Zeeklei

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • dennisrodman

   

  Goed zo Piet!! Staan voor je zaak en blijven staan. Daar kunnen heel veel bestuurders een voorbeeld aannemen. Ga zo door..

  reageer
 • Dennis

   

  Dit heeft weinig met jaloezie te maken. De wethouders rechtte zijn rug en staat voor zijn inwoners. Dat is lovenswaardig! Van welke partij is deze gast? (Heb werkelijk geen idee, maar zo'n bestuurder voelt wel goed!) zoals een andere reageerder al opmerkte... Hans Alders was toentertijd DE milieuminister van Nederland. Diep triest dat hij zich hiervoor laat lenen. Wb. De beslissing... Deze wordt landelijk genomen en gemeenten worden hierin slechts gehoord. Zij kunnen dit niet beslissen, dat wordt voor ze gedaan.

  reageer
 • pionier

   

  als je het debat niet kunt winnen en niet tegen je verlies kunt wordt je boos! onsportieveling !!!

  reageer
 • Sander

   

  Jaloezie is een vervelend iets.

  reageer
 • Willem

   

  De tweede kamer beslist over de uitbreiding. De Alderstafel is een instrument om iedereen het idee te geven dat ze invloed hebben op het hele proces.Oh wee als je het niet eens bent met Alders, dan dreigt hij met uitsluiting. Velen zijn hiervoor gezwicht , gelukkig laat Dronten zich niet bang maken . Ja ik ben tegen de uitbreiding, omdat de overlast en de noodzaak veel beter onderzocht moet worden.

  reageer
 • jan

   

  verwende jongetjes! Alders kan niet tegem kritiek!

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Zo zie je maar,Dronten weet het! Goed van Beeker dat hij toch ging,kon hij zelf ondervinden dat ze er wel eens naast zitten.

  reageer
 • janos

   

  hahaha Jaap wat ben jij dom, niet de gemeente Dronten maar Hans Alders kan niet tegen zijn verlies. als je het gesprek van Alders niet volgd kan je vertrekken maar het gaat inmiddels wel over het wel en wee van de Drontenaren en ik ben blij dat onze gemeente vertegenwoordigers fier overeind blijven. ik ben vlak onder schiphol aan het werk geweest en verbaasde me over de hoeveelheid roet in de kozijnen die we de dag er voor net hadden afgelakt en als je dan met de bewoners in gesprek komt hoor je van het ene kanker geval na het ander en dat is dan wel ons voodland met de snode plannen van Alders. Laat die vliegtuigen maar over zijn woonrecidentie gaan.

  reageer
 • Andre

   

  Mag je alleen meepraten als ja-knikker? Ik voel helemaal mee met Dronten. Bovendien, ik begrijp niet dat oud milieuminister Alders zich leent voor de promotie van een vervuilend project dat ongetwijfeld weer weer veel extra belastinggeld gaat kosten.

  reageer
 • Ron

   

  Teken van zwakte van Alders. Maar ik ben voor vliegveld Lelystad.

  reageer
 • Jaap

   

  Slechte verliezers die mensen uit Dronten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert