Kunstenaar Mandersloot maakt reuzenkonijn

ALMERE
Kunstenaar Marjolijn Mandersloot uit Eindhoven maakt een reuzenkonijn voor de bibliotheek in Almere Buiten. De kunstenaar heeft sinds vorige week officieel de opdracht gekregen. Omdat het konijn op het dak van de bibliotheek in Buiten moet komen te staan, moest eerst nog een vergunning worden geregeld.

Mandersloot heeft in veel gemeenten al kunstwerken in de vorm van dieren neergezet. Bijvoorbeeld honden in Amsterdam en beren in Hengelo. Almere wilde een vrolijk kunstwerk voor Buiten. En de bibliotheek wilde een duidelijk herkenningspunt.

Het konijn kost 37.500 euro. Hiervoor betaalt de gemeente 25.000 euro, de bibliotheek 10.000 euro en het Prins Bernhard Fonds 2.500 euro. Het konijn wordt waarschijnlijk in januari onthuld.

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld over de komst van het kunstwerk. De partij vindt het geldverspilling en meent dat de bevolking van Buiten geconsulteerd had moeten worden.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Weer tekenend om te zien dat alles wat maar sjeu zou kunnen geven aan het leven als te duur en overbodig wordt beschouwd. En alles uiteraard de schuld van wethouder en burgemeester persoonlijk, de Kop van Jut draait overuren. Wat een cultuurarme treurnis. En maar zeuren, en maar zeuren......

  reageer
 • klaas

   

  dat konijn is gewoon het evenbeeld van mw de burgemeester als er wat is hard wegrennen en je kop in het zand steken

  reageer
 • ron

   

  gewoon leuk niet zeiken geen overleg maar aan de slag

  reageer
 • Serge

   

  Belachelijk. 37.500 euro kent veel betere doeleinden. Bovendien werd er nog geen 12 maand geleden huilie huilie gedaan door de bieb, dat t financieel zo zwaar was allemaal....

  reageer
 • MAriëtte

   

  Ik vind het leuk, een mooi kunstwerk. Vind Mandersloot wel een beetje een kloon van Tom Claassen (van de Olifanten). Dat is dan weer jammer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joost

   

  Leuk!

  reageer
 • Bert Snijders

   

  Ik wil geen konijn!! Ik wil heel toepasselijk voor Almere Buiten een herdershond, veel groter dan dit konijn! Het laatste legale wapen dat je mag hebben om de grote aantallen criminelen in de stad buiten je deur te houden(...) Dán kan ik het wel begrijpen, maar een konijn?

  reageer
 • fred

   

  wat een leuk idee. iets vrolijks en van deze tijd. en, zeurpieten zijn er altijd wel.

  reageer
 • Freek_B

   

  Dus de Bibliotheek Almere, die 1,5 jaar geleden nog stond te jeremiëren dat er niet genoeg geld was om de dependances in Haven en Buiten open te houden, gaat nu voor godbetert 10.000E een konijn op het dak plaatsen!?!? En het dan gek vinden dat de politiek dan vragen gaat stellen? Wat had men dan gedacht? En de gemeente gooit er nog eens 25.000E op stuk. Bejaarden kunnen niet meer gewassen worden, de rij bij de voedselbank wordt ook niet korter, en dan gaan we meer dan 35.000E uitgeven aan dit soort complete onzin!! Met dank aan fop wethouder Frits Huis, de clown van de Almeerse raad die zijn hele politieke carrière al grossiert in dit soort volslagen idiote ideeën!

  reageer
 • michael

   

  huh Almere is toch een arme gemeente ??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert