Gemeente Dronten blijft aan Alderstafel

DRONTEN
De gemeente Dronten zal volwaardig lid blijven van de Alderstafel over de ontwikkeling van Lelystad Airport. Dat zegt wethouder Piet Bleeker in reactie op berichten dat kabinetsadviseur Hans Alders de positie van Dronten begin september ter discussie stelde.

Alders was boos dat Dronten deze zomer een zeer kritische zienswijze over de luchthavenplannen had ingediend. Eerder had Dronten zich achter de uitbreiding geschaard. Wethouder Bleeker bevestigt dat Dronten voor de ontwikkeling van de luchthaven is, maar dan moet meer worden gedaan om de overlast te beperken.

Bleeker hoopt dat staatssecretaris Wilma Mansveld goed naar de kritiek van Dronten luistert, voordat zij een definitief besluit neemt. Dronten blijft aan de Alderstafel opkomen voor de belangen van zijn inwoners, aldus Bleeker.

reacties (13)

 • Kees

   

  Hulde aan gemeente Dronten en Piet Bleeker. Niet alles maar pikken wat er vanuit Den Haag wordt voorgesteld, er word steeds meer duidelijk dat het op een fiasco uitloopt de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Aalders is vanaf het begin al niet te vertrouwen met zijn uitleg

  reageer
 • Klaas

   

  Poe jij snapt er dus helemaal niets van Dronten was akkoord met een heel ander opzet van het plan, maar Alders trekt zich nergens van aan en verandert de plannen voortdurend naar dat het hem uitkomt, dus logisch dat Dronten niet meer voor is omdat na de verschillende wijzigingen de plannen voor Dronten nadelig zijn. Meer gemeenten zouden tegengas moeten geven richting Alders, misschien dat ze in Den Haag wakker worden en deze zakkenvuller eindelijk naar huis sturen. Hij heeft gewoon gefaald.

  reageer
 • Poe

   

  Dat we in Nederland gemeenten hier zeggenschap over geven zeg....

  reageer
 • Richard jouw buurman

   

  Goed gedaan Piet! Laat niet over je heen lopen door Hans Alders en je laat je al helemaal niet wegsturen. Hans Alders wie was dat ook al weer?Die Pvda politicus die zijn inkomsten kon verdubbelen met nevenfuncties? Links l....n rechts vullen? Hebben we het over dezelfde geloofwaardige meneer Alders? Lijkt mij beter bij de eerstvolgende serieuze vergadering afscheid te nemen van meneer Alders. We kunnen dit soort problemen vast wel oplossen zonder de "geniale" leiding van Alders. Tjonge tjonge dat we in Nederland voor dit soort belangrijke taken zulke adviseurs gebruiken zeg. Onvoorstelbaar.

  reageer
 • Poe

   

  Onzin, bij veel werkzaamheden moet je gescreend worden, en dat gaat lastig met Oost Europa. Dus mensen komen uit de regio.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevolander

   

  Dit is de spijker op z'n kop. Met mooie praatjes wordt de burger verleid hier positief over te zijn. Regionaal zal het slechts zeer beperkt financieel wat opleveren.

  reageer
 • Skylark

   

  Het is helaas een rijksaangelegenheid waarbij alleen het economische belang van Schiphol telt als mainport van NL en de effecten op het milieu en zijn inwoners in de directe omgeving zijn hieraan ondergeschikt. De gang van zaken rond de MER procedure zegt al genoeg. Alders is slechts een uitvoerder die de geesten hiervoor rijp moeten maken. Alleen dit lukt niet helemaal. Jammer voor hem, hij kost al genoeg belastinggeld!!

  reageer
 • wim

   

  Eerst zal de Eerste Kamer er nog toestemming voor moeten geven. Dat is nog niet zeker, aangezien Schiphol eerst zelf gaat uitbreiden om het aantal passagiers de komende jaren te vergroten. Men zit daar momenteel niet te wachten op dubbele investeringen. Als het al door gaat, zal het zeker later gebeuren dan in eerste instantie aangegeven. Maar voor veel mensen is de wens de moeder van de gedachte..... Tenslotte worden er enorm veel "beloften" gedaan aangaande de groei van de economie en werkgelegenheid. Echter, als er vooral sprake zal zijn van budget maatschappijen die vanaf Lelystad gaan vliegen, dan zullen het vooral goedkope arbeidskrachten moeten zijn. En waar komen die meestal vandaan....? Meest niet vanuit de regio, maar wel Oost en Midden Europa..... Fijn, in ieder geval banen voor deze mensen.

  reageer
 • Poe

   

  Wacht even eerst akkoord gaan en dan plots super kritisch doen? Snap die Alders wel...

  reageer
 • Hendrik

   

  Sterk optreden van wethouder en gemeente Dronten. Hieruit blijkt ook maar weer dat het geheim overleg van Alders niet meer van deze tijd is. Net zo achterhaald als de rest van het plan.

  reageer
 • Biddinghuizenaar

   

  Hulde voor het hele college van B&W dat ze zo voor haar inwoners opkomt.

  reageer
 • nellie

   

  Piet kan roepe toeteren wat ie wil !! Maar de uitbreiding gaat gewoon door en wat is overlast he ????

  reageer
 • Hans v Veen

   

  Hulde voor wethouder Piet Bleeker opkomen voor de inwoners gemeente Dronten, er zitten ook andere types in B en W Dronten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert