Bezorgdheid over brandveiligheid bij ouderen

FLEVOLAND
De brandweer Flevoland maakt zich zorgen over de brandveiligheid bij ouderen thuis. Nu door veranderingen in de zorg steeds meer ouderen zelfstandig blijven wonen, nemen de gevaren toe, zo zegt de brandweer.

Ouderen zijn vaker slecht ter been en kunnen bijvoorbeeld moeilijk vluchten als er brand uitbreekt. In verzorgingshuizen spelen die problemen niet zegt de brandweer. Daar is hulp snel beschikbaar.

De brandweer wil nu wijkteams en thuiszorgmedewerkers gaan trainen om voorlichting te geven. Als zij bij ouderen over de vloer komen, kunnen ze dan ook aandacht besteden aan de brandveiligheid. Zo kunnen extra brandmelders helpen. Brand wordt dan eerder opgemerkt.

reacties (6)

 • Marco

   

  100% mee eens. Middenstand doet veel te weinig aan brandpreventie. Zien het als "regels" en "ze moeten al zoveel". Heb hier dagelijks mee te maken. Snappen vaak niet dat schijnveiligheid een groot probleem is. Totdat.... Zou ook graag zien dat er veel meer controle komt en dat het mkb zich bewust is van de werking van veiligheidsmaterialen als noodplattegronden, blusmiddelen en noodverlichting.

  reageer
 • Bram

   

  Ik maak me al zorgen als ik de brandveiligheid in de winkels van Almere zie: brandblussers en haspels al lange tijd niet gekeurd. Ontzettend veel noodverlichting die niet 24/7 brandt.... Waar blijft die controle toch? Tot er wat gebeurt... Dan vraagt iedereen zich weer af hie dit kon, waar de instanties waren....waarom "men" de nooduitgang niet kon vinden. Waarom de blusmiddelen niet werkten.... Dus niet alleen bij ouderen maar ook in de winkels waar u en ik komen!

  reageer
 • avd

   

  prima initiatief. maar doe dan de voorlichting ook zelf en ga kijken in de woning van betrokkenen en geeft profesioneel advies en help die mensen direct met evt installeren van brandmelders. verstrek ze ook gratis.

  reageer
 • Barbara

   

  De ontslagen zorgzorgwerkers mogen nu gaan leuren langs de deuren...

  reageer
 • nnn

   

  de keren dat in het verzorgingscentrun buitenhaege het alarm afgaat en iedereen paraat is man oh man duurt. hoezo veilig ze roepen bij voorbaat al is vals alarm .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Snorretje

   

  En als er dan brand is, is de brandweer in 80% van de gevallen te laat. jammer. Ligt niet aan de vrijwilligers maar aan de veiligheidaregio btw!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert