Protesten zorggroep woensdag in Kampen

NOORDOOSTPOLDER
Huishoudelijke hulpen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verruilen hun actietent in Steenwijk woensdag voor Kampen. In de Hanzestad wachten ze staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid op.

De actievoerders willen de bewindsman duidelijk maken dat ze hun ontslag onterecht vinden. De ontslagen hebben te maken met de overgang van de zorg van het rijk naar de gemeenten. Die gaat gepaard met een bezuiniging.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land werkt op Urk en in Noordoostpolder en Steenwijkerland.

reacties (1)

  • Teun Nijdam.

     

    Volhouden die acties,de burgemeesters van de 3 gemeenten, hun colleges en raden hebben zeker een maatschappelijke verantwoordelijk heid te nemen tav de samenleving waar deze met ontslag bedreigde werknemers immers deel van uitmaken. Het gaat om een te overzien financieel gebaar om deze werknemers een zachte landing te bezorgen,zo de staatssecretaris bedoeld heeft met de van Rijn gelden,om zoveel als mogelijk gedwongen ontslagen te voorkomen en heel 2015 als overgangsjaar daarbij te gebruiken. Hou op met het zwarte pieten naar elkaar. Teun Nijdam Raadslid van de vrije poldermensen in NOP.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert