Boer moet verplaatsing mestsilo's zelf betalen

DRONTEN
Aardappelteler Jan Bakker draait zelf op voor de kosten van de sloop en herbouw van zijn mestsilo's aan de Hondweg in Dronten. Dat heeft de Raad van State bepaald. Bakker wilde dat de gemeente Dronten zou meebetalen aan de verplaatsing die in totaal 7 ton heeft gekost.

De boer moest van de gemeente Dronten twee nieuwe mestsilo's een paar meter verplaatsen, omdat ze op een plek stonden waar niet gebouwd mag worden. Het scheelde 4,5 meter. De gemeente was onverbiddelijk, omdat het niet past binnen het bestemmingsplan.

De Raad van State oordeelde dat de gemeente Dronten juist gehandeld heeft.

reacties (11)

 • omgeving

   

  Het gaat dus niet bij elke gemeente op. .Het bestemmingsplan had beter voor de heer Bakker in Lelystad kunnen liggen. Dan had het wel gelukt want daar is al een mooi voorbeeld van aan de Zeeasterweg in Lelystad. Merkwaardig als je beide dossiers naast elkaar legt, het ene wel legaliseren en het andere niet volgens mij is de zeeasterweg veel groter fout gebouwd.

  reageer
 • Kees Raat

   

  Gelukkig voor de gemeente Dronten is dit dossier t.a.v. deze overtreding door dhr. Jan Bakker nu succesvol gesloten en heeft de Raad van State de juiste uitspraak gedaan. Degene, die een dergelijke overtreding maakt en waar de gemeente verplicht is handhavend op te treden moet zeker nadat hij vele keren eerder overtredingen heeft gedaan op dit erf en waar heel veel ambtenarenuren noodzakelijk de afgelopen jaren in is geïnvesteerd, rechtens op de financiële blaren gaan zitten!. Ook is hiermee een voorbeeld gesteld in de gemeente Dronten dat je conform bestemmingsplan dient te bouwen! Ik feliciteer daarom de gemeente met deze rechtens juiste uitspraak!

  reageer
 • Burger

   

  Belachelijk ,ze moet hem er nog een boete bij geven hier zijn weer een aantal mensen mee aan het werk geweest als hij zich aan de regels had gehouden was dit niet nog

  reageer
 • mar

   

  wil jij het voor Jan even voorschieten dan?

  reageer
 • Antje

   

  Nu moeten wij voor de aardappelen zeer zeker meer betalen ...... Verzacht de gemaakte strop voor de aardappelen boer....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Jan heeft gegokt en deze keer mis gegokt, jammer voor je. Volgende keer gewoon wel een keertje je aan de regels houden!

  reageer
 • Arjen

   

  Normaal gesproken heeft de gemeente nooit zoveel moeite om een bestemmingsplan aan te passen. Vooral als het niet in het belang is van de burger.

  reageer
 • pietje puk

   

  Jan Bakker kon altijd al heel snel rekenen ,daar is nu misrekenen bijgekomen.

  reageer
 • de Burger

   

  gerechtigheid! ook een boer dient zich aan de regels te houden. Jan Bakker wist van te voren dat hij dit zonder vergunning deed. Hij nam dus een bedrijfsrisico en moet nu dus de consequenties van zijn eigen gedrag betalen. Niet zeuren Jan eigen schuld...dikke bult alleen is jou bult geld 7 ton lager. Bezint voor je begint!! Hulde voor B&W Dronten dat zij zich niet lieten imponeren. Toch vreemd dat de raad van state in een vergelijkbare zaak in Lelystad en de NOP wel de boer in het gelijk heeft gesteld.

  reageer
 • Rutger

   

  oh.oh.oh.... regeltjes. jammer om dit soort dingen te lezen

  reageer
 • vlimmeren

   

  belachelijk van de gemeente dronten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert