Van Rijn buigt niet voor protest zorggroep

NOORDOOSTPOLDER
De vakbonden gaan door met actievoeren tegen de ontslagen in de thuiszorg. Dat zeggen vakbondvoorzitters Ton Heerts van de FNV en Maurice Limmen van CNV. Ze willen dat alle thuiszorgmedewerkers ook volgend jaar hun baan nog behouden.

Beide vakbondvoorzitters waren woensdagmiddag in Kampen bij het protest tegen de ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Daar hadden ze een ontmoeting met staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. Die gaf echter geen duimbreed toe.

Medewerkers in de huishoudelijke hulp van zorggroep Oude en Nieuwe Land raken hun banen kwijt in Noordoostpolder en Urk, omdat de gemeenten die zorg anders gaan inrichten. In andere gemeenten in Nederland krijgen de medewerkers wel een zachte landing, in Noordoostpolder en Urk niet. Daar staan ze op 1 maart op straat.

reacties (4)

 • hoho

   

  ho ho, geen zwarte piet! foei :)

  reageer
 • Poe

   

  Alle gemeentes regelen het behalve NOP en Urk en dan de staatssecretaris de schuld geven.... Tsja dat zijn de bonden, kansloos.

  reageer
 • Theo

   

  Als het in de meeste gemeenten wel goed geregeld is, maar niet in NOP en Urk, is het toch de schuld van deze twee gemeenten. Waarom weer iemand anders de zwarte piet toespelen. Maar ja, vakbonden, wat kan je anders van ze verwachten.

  reageer
 • Zorg

   

  schandalig! ! deze minister is uit op een lintje dat hij zijn best doet om alle zorg naar de rand van de maatschappij te brengen. .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert