Minister:"brede sluis Kornwerderzand blijft te duur"

FLEVOLAND
Minister Schultz van Infrastructuur blijft er bij dat een extra brede sluis in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand te duur wordt. Zij wil geen extra geld beschikbaar stellen, zo schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Friesland en Urk willen een bredere sluis, zodat er grotere schepen kunnen passeren. IJsselmeerhavens kunnen daar van profiteren. De minister zei in een Kamerdebat in juni al dat er geen geld voor een bredere sluis is, maar heeft de extra kosten de afgelopen maanden toch laten doorrekenen.

De meerkosten bedragen minimaal 70 miljoen euro, maar volgens de meest realistische rekenmethode zelfs 120 miljoen euro. Schultz geeft de regio meer tijd om het aanvullende bedrag te vinden. Flevoland zei in juni al dat er geen extra geld beschikbaar komt.

reacties (3)

 • tja

   

  ja Urk is de enige haven aan het ijsselmeer, het niveau hier af en toe :(

  reageer
 • vos

   

  niet alleen Urk heeft er baat bij, ook Makkum, Balk, Vollenhove en Lelystad misschien?. Daarbij profiteert ook de regio door de werkgelegenheid dat het project schept en dat er meer (grotere) schepen naar de werven rondom het IJsselmeer komen voor onderhoud. Provincie, kom over de brug (...?) met dat geld en aanleggen die sluis.

  reageer
 • Nico

   

  Een nieuw goed doel voor Urk; 120 miljoen ophoesten. Of moet de rest van Nederland dat doen waar alleen Urk baat bij heeft?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert