Forse verliezen voor theater 't Voorhuys

EMMELOORD
Theater 't Voorhuys heeft 2013 afgesloten met een tekort van bijna 220.000 euro. De kosten voor theatervoorstellingen stegen, terwijl de kaartverkoop terugliep. Ook een arbeidsconflict met de directeur kostte het theater veel geld.

De gemeente Noordoostpolder laat in een persbericht weten dat er intensieve gesprekken zijn gevoerd met het theaterbestuur. Deze heeft de gemeente ervan kunnen overtuigen dat het tekort voornamelijk het gevolg is van eenmalige tegenvallers. Om te voorkomen dat het theater nog verder in de financiële problemen komt, heeft de gemeente de subsidie van 400.000 euro over 2013 alsnog vastgesteld.

De gemeente denkt dat het oprichten van een Cultuurbedrijf waarbij het theater samengaat met onder meer het Muzisch Centrum een goede manier is om cultuur voor de Noordoostpolder te behouden.

reacties (17)

 • Joop

   

  Aanbod kunst en cultuur is een afspiegeling van de samenleving. Echter 220.000,- is een te groot bedrag voor zo'n dorp als Emmeloord met een klein achterland. Kwalitatief goede voorstellingen/cultuur hoeft niet duur te zijn. Maar als je grote producties inhuurt, een directeur met gouden handdruk laat vertrekken is dat gewoon geen goed beleid. Goed van gemeente om het theater, dat bekend stond om mooie programmering in verleden, overeind te houden. Maar nu is het aan het theater om dit vertrouwen waar te maken.

  reageer
 • Liefhebber

   

  Wij gaan regelmatig naar ongesubsidieerde cultuur. Jij ook?

  reageer
 • arie

   

  Hou toch op met de verdediging van dit soort linkse hobby's en zeker met dit soort misselijkmakende vergelijkingen. Wanneer cultuur genoeg liefhebbers heeft dan is er geen subsidie nodig. Een goede schilder of dichter verdient zelf z'n geld. Een werkschuwe talentloze hobbybob zal zijn handje blijven ophouden zolang het kan in plaats van het zoeken van werk en in zijn VERDIENDE vrije tijd zijn hobby te bedrijven. Wegwezen met dat werkschuwe tuig, mijn hobby's worden ook niet betaald met gemeenschapsgeld.

  reageer
 • Rita

   

  Doe niet zo wereldvreemd, er zijn vast ook publieke zaken waar jij gebruik van maakt en ik niet, waar ik aan betaal. ga eens wat vaker er naar toen, dan beleef je nog eens wat anders dan altijd maar hetzelfde rondje om de kerk.

  reageer
 • Liefhebber

   

  Cultuur is zeer belangrijk, maar je wilt toch niet zeggen dat je daartoe alleen de voorstellingen in het theater rekent?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Carry

   

  Als jij geen auto hebt betaal je ook niet mee aan snelwegen. Daar is de wegenbelasting voor. En zelfs dat wordt er maar gedeeltelijk voor gebruikt.

  reageer
 • Misschien een kwestie van programmering. Heb ooit een abonnement gehad, en van veel uitverkochte voorstellingen genoten. Sinds het vertrek van Joke van de Grootevheen is het programma duidelijk minder aantrekkelijk, en heb ik mijn abonnement niet meer verlengd. Ik ben ongetwijfeld niet de enige, en ik betwijfel of een cultuurbedrijf daar iets aan kan veranderen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je cultuur afschaft heeft de barbarij vrij spel. De actualiteit in Irak/Syrië bewijst het.

  reageer
 • Reactie

   

  220.000 in een jaar staat gelijk aan 200 gratis bezoekers per week. Als je het zo bekijkt, is het nogal wat!

  reageer
 • Joop

   

  Er wordt meer geld betaald aan accijnzen en wegenbelasting dan dat alle infrastructuur voor personenvervoer bij elkaar kost... Jou redenering raakt kant noch wal

  reageer
 • Joepie de P.

   

  Het blijft oneerlijk dat ik moet meebetalen aan al die snelwegen. (Heb geen auto!)

  reageer
 • Ron

   

  Bij de Meerpaal hetzelfde liedje. Slecht programma met overjarige artiesten. En schrikbarend duur. Tja wie gaat er dan nog ?

  reageer
 • Liefhebber

   

  Het blijft vreemd dat idereen moet meebetalen aan het avondje uit van sommige liefhebbers. Dat stopt een keer!

  reageer
 • theo

   

  Welkom in de geregelde westerse wereld!

  reageer
 • whoknows

   

  ach voor het komend seizoen zal er echt geen winst gedraaid worden, nu ze samen gaan Het budget zal alleen nog maar met meer geld overschreden worden.

  reageer
 • Swiebertje

   

  wat krijgt zo'n directeur voor sterrensalaris?

  reageer
 • Hans

   

  Het lijkt de Meerpaal wel. kaartverkoop loopt terug en kosten zijn hoger maar i.p.v. bezuinigen mag de gemeente weer opdraaien voor de verliezen. Dus uiteindelijk betaalt alle burgers voor het genot van een paar hottemettoten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert